30 november 2010

Fåglar!

I en buske nära mig (iaf inom zoomhåll för min kamera) så finns det mat för fåglarna. Det är kul, för det blir en väldig trafik här förbi mina fönster!
Här sitter det några gulfinkar (tror jag) i ett träd. Jag mätte med kameran på lite olika ställen och det blev lite olika ljus på bilderna. Har inte gjort om dom alls, bara satt ihop dom i en fyrkant.
"Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket" finns det ett känt ordspråk som lyder. Och det stämde här. Kråkan gömde sitt fynd men det dröjde inte länge förrän skatan var där och nosade upp det... 
Riktigt spanläge på skata från mitt datarum! Vilken tur att jag "kommit ut ur min garderob" ;) Skatan sitter på vårt balkongtak och jag står innanför fönstret och smyger, så den märkte mig inte!
(Fotat med Nikon P90)

Nu sitter jag och väntar på systerdottern med tillhörande små gnomer barn, vi ska äta drömtårta! Och ikväll blir det att ta bussen till stan för restaurangbesök...

Andersdagen

På morgonen möts jag i öster av denna syn:
Det är VENUS som också benämnes som aftonstjärnan eller morgonstjärnan (antagligen beroende på när man ser den ;) Venus är lika stor som jorden och är den andra planeten från solen räknad. En av våra närmaste planetgrannar då, eftersom vi är den tredje...

Denna bild är väl inte så jättebra, jag tog den genom fönstret eftersom det är lite KALLT ute och balkongdörren har en tendens att frysa fast. Men Venus är väl kvar till våren när det blir varmare ute. Förhoppningsvis blir det varmare innan våren också, för som det är nu (ute) så är det riktigt hemskt. Tycker jag.

Anders slaskar och julen braskar heter det (eller tvärtom), men det är ju bara ett gammalt talesätt och stämmer oftast inte. Tyvärr skulle jag vilja säga, för jag skulle gärna se att det blev mildare och "slaskade" lite ute ;)
Brrrrr! Gôtt väder ute te å va inne i!

Dagens ordspråk:
Förolämpa inte krokodilen om dina fötter är kvar i vattnet.
(Afrikanskt ordspråk)

29 november 2010

Stjärnor och måne!

Fullmåne nu? Nej, det är bara en lampa som hänger i mitt fönster..Däremot så ser jag månen hela tiden den är uppe här, och Venus lyser också starkt i öster på morgonen. Idag har också solen lyst (inte bara med sin frånvaro ;) men kallt har det varit förstås :((( Mindre kul tycker jag. Jag avskyr verkligen kyla.

Det är lite för kallt för att cykla tycker jag och därför tankade jag på mitt respass med en tvåveckorsperiod för några dagar sen. Igår så råkade respasset komma bort tappas. Illa! Jag som nyss hade betalat 249 kr för att kunna åka buss. Men - jag ringde till Karlstadbuss och de sa att det var bara att spärra kortet och komma ner till kontoret så skulle jag få ett nytt kort med allt jag hade på det överfört! Tjoho! Vilken service! Tur var det också att jag hade sparat de senaste kvittona när jag tankade kortet. Annars hade jag inte vetat vilket nummer kortet hade. Nu har jag lagt det nya kvittot på ett säkert ställe ifall kortet råkar försvinna någon mer gång. :)

Boken om lapparna av David Batra var jättekul! Rekommenderas å det varmaste. 

Få se om det blir så mycket läst ett tag..läseriet har liksom legat på is. Jag har ju lite annat att pyssla med på dagarna och det är inte färdigt här än, nu får jag nog möblera om i några skåp där jag bara slängt in saker för att bli av med dom när vi packade upp.  

Brrr..-9 ute, tur det är varmt inne. Mindre bra är bara att luften är så torr... jag får smörja in mina händer hela tiden. Men det är skönt att slippa frysa här inne...Vetepåsen har jag arkiverat i en garderob! :D

Novemberljus

När det är -10 ute och snön yr är det skönt att sitta inne i en varm lägenhet och tända några fådda ljus! Azalean fick jag av min bror och hans fru som hälsade på häromdagen när de var på väg uppåt i Värmland. Hoppas den överlever den torra luften som det blir på vintern och det är varmt inne. Men jag passar den noga och vattnar den!

Av sonen fick jag den här boken också:
(bild lånad från cdon)

En bok av David Batra om lappar som folk skriver och det blir en hel del missförstånd kan jag säga. T.ex. "Byt din bebis här" eller " Rost och plåtskador utföres billigt!" Haha! En bok i min smak kan man säga. Jag har läst hans förra också, Den som inte tar bort luddet ska dö!

Apropå det ska jag strax gå ner i tvättstugan. Utan papper och penna. Fast nog skulle jag vilja skriva en lapp om att tvättfacken fa(c)ktiskt går att ta loss och göras rena. ;)

Dagens ordspråk:
Det som göms i snö kommer upp i tö.

28 november 2010

Yrsnö.

anigif3Provar att lägga in en liten animerad bild av yrsnön förut. Det är bara två bilder som lagts ihop… :)

Snöyr!

Jösses vad det yr snö ute..jag var ute en kort stund och följde Micke och Emma till bussen och gick en liten promenad för att i alla fall ha varit ute lite. Så länge jag gick med vinden var det ok, men när jag vände och gick hem och hade vinden i ansiktet förstod jag att jag inte har någon som helst längtan efter att åka till Arktis, Antarktis eller Sibirien (eller nån annan kall jävla plats...)

Nu har jag satt upp (och tänt!) min adventsstjärna (det är en sån där av mässing) och mina två adventsstakar. Den ena är en riktigt gammal i mörkt trä, från 50-talet. Lite vind och skev, men jag tycker om den.
Så här såg det ut på balkongen när jag vaknade...och inte blev det bättre under dagen, snarare tvärtom, vinden och snön tilltog. På denna balkong yr snön in mer än på vår förra som var inbyggd. Detta är en sån där påbyggd balkong och den är ju mer öppen. Men jag ska inte vara därute på ett tag iaf. Men till våren..då.. *längtar*

Min son och hans söta sambo har varit här på besök i helgen. Nu har vi ju ett gästrum så det är lite smidigare när man får besök, förut fick jag släpa fram madrasser i vardagsrummet. :) Jag börjar landa lite mer nu i denna flytt och känner att jag trivs riktigt bra. Jag är rätt känslig för förändringar (även om jag söker upp såna situationer själv) för man vet ju inte om man kommer att trivas. Men här är varmt och skönt och inte mycket hörs från grannarna. :)
Lite omgjord bild i Photoscape.. ;)

Dagens citat:
Snön faller och vi med den...
(Ulf Lundell)

27 november 2010

Knaster!

Igår fyllde Knastret 20 år! Det är en av Sveriges kvarvarande musikaffärer som säljer och köper begagnad musik. Ja, alltså, musik är ju inte speciellt reell, utan det är ju skivor de handlar med. Alla laddar inte ner från nätet tydligen. Samlarna lever kvar..

Det hela firades med en fest för inbjudna stammisar och andra gäster på restaurangen Pace. Man bjöd på en buffé och de fick en hel del presenter, som den här:
En guldskiva!

En tapetserad bokhylla mitt i restaurangen som mest gick i svart och silver. Mitt emot denna bokhylla hängde det en grep och en spade...det kändes som om inte de passade in riktigt i den övriga inredningen, men det kanske var meningen.. :D

Hm..här ser det ut som om jag försett mig ordentligt ;) Men alla tre glasen är inte mina! De råkade hamna så bara :D Jag ser hungrig ut med en överdimensionerad kniv och gaffel i högsta hugg! Kniven behövdes dock inte eftersom det var lite tacos och annat plock.

Här är det i skrivandes stund -8 och jag ska försöka cykla och handla lite om en stund. Jag får väl ta på mig dunjackan...usch för kyla. Hoppas verkligen det kommer in lite mildare väder så småningom (och nu menar jag inte till våren, utan mycket tidigare!)

Dagens citat:
För att vara lycklig krävs det tre saker: något att göra, något att älska och något att hoppas på.
(Oswald Chambers)

26 november 2010

Pö?

Idag har jag satt upp en del små tavlor..men oj, vad det är svårt att bestämma sig för hur och var dom ska sitta. Det blir ju gärna så att man panikspikar upp dom nånstans och sen sitter dom där..inte ofta man möblerar om tavlor precis.
Den här (målad av moi i pastellkrita) var inte så svårplacerad...den är rätt liten. ;) Den heter REGN, inte så svårt att förstå varför kanske? :D

Sen skulle jag vilja ha lite nya tavlor också. Och göra lite tavlor av mina bilder, men det får bli en senare fråga. Nu får jag ta det lite pö om pö. (Konstigt uttryck förresten, vad är PÖ?)

Jag har sovit som en prinsessa i sängen förresten. För första gången på länge var jag inte stel och hade inte heller så ont i ryggen när jag klev ur min säng! Jag borde nog ha skaffat en medelhård för länge sen...nåja, nu har jag en!

Dagens ordspråk:
Det är bäst att lära sig av andras misstag!

25 november 2010

Negativ fas.

Min törnrosas kjortel lever vidare i den här formen! Hur den som står på balkongen mår vet jag inte riktigt..den fryser nog!  (-6 i skrivandes stund) Men detta lilla skott verkar må bra, får det rötter så borde det bli en blomma som kan bo på balkongen till våren :) Den sitter här i en liten vas med sugpropp (jag har fått dille på sugproppar, har satt upp massor!)

För övrigt så anser jag att eftersom "Den nordatlantiska oscillationen är inne i en negativ fas" (citat från text-tv) så är det inte konstigt att man är trött ;)

Nu väntar jag på våra sängar...de kommer om en stund! Då kan vi påbörja slutfasen av möblerandet. Få se vad man får plats med och vad som hamnar på vinden.

Gardiner har nu blivit uppsatta, jävligt fult och jävligt hafsigt, men dock uppsatta. Nu kanske det ekar lite mindre här ;) Ska byta till lite bättre vid tillfälle, jag har massor av tyger, men orken räcker inte till att engagera mig i snygga gardiner. Och några adventsstjärnor är banne mig inte uppsatta heller! Söndag!!  Hehe...

Dagens ordspråk:
Den som väntar på någon som gått får vänta alldeles för länge.
(Okänd) 

24 november 2010

Trådlös, inte rådlös!

Man ska aldrig slänga någonting tydligen...och det gjorde jag inte heller med alla gamla sladdar jag hittade när jag packade! Den här hade jag användning för idag när jag försökte koppla in mina nya trådlösa hörlurar! Den lilla kontakten (en 3,5) som var med fanns ingen motsvarande ingång på tv:n till. Så jag rotade lite i sladdgömman och hittade denna, tog loss de röda och vita och det var hanar i båda ändarna som det skulle vara. Kopplade in dom på tv:n och voila! Varde ljud! I lurarna. Så nu kan jag sitta på morgonen och lyssna lite på tv:n om jag vill..alla program är ju inte textade och absolut inte direktprogrammen. En sån tur att jag inte slängde dom här <3

Sen har jag spikat lite mer kabel runt väggen..och DET mina vänner tycker inte min rygg om. Jösses...men nu är det bara några meter kvar och det kan jag inte ta förrän vi har möblerat klart. Och i morgon kommer sängarna! Sa affären iaf! Så sen får jag sisådär 120 cm..och sambon 40cm. (Fast han får en ökning med 100% och jag bara med 20%...  eftersom han enligt egen utsago hade 20 cm förut och jag hade 100 cm!;)  Det låter som ett kapitel ur Hej Matematik! :D " Om person 1 har si och så mycket sängplats och...."! Hihi...

Gnäll-O

Efter att ha ventilerat dödsstraffet (som tack och lov är avskaffat i Sverige sedan 1921) med min sambo kom jag att tänka på dem gamla goda skampålen och de straff som kunde anknytas till den nu. Stora torget vore en bra plats för denna allmänna beskådan och eftertanke. Det skulle stå en skylt där också som visade vad de var dömda för.

T.ex.

* Inte rengjort facken för tvättmedel i allmän tvättstuga

* Hängt upp adventsstjärnor och stakar en hel vecka för tidigt

* Pratat högt i mobiltelefonen på bussen

* Gått i bredd på cykelbanan

* Inte lämnat tillbaka låneböcker i tid

Det finns säkert fler orsaker till att förtjäna detta straff! ;)

23 november 2010

Köksbordspremiär!

Här har jag bestämt hur skåpen ska stå! :D Vi har möblerat om i dom..få se om man lär sig var saker är. Annars får jag sätta lappar utanpå ;)
 Och så kom mitt nya (bättre beg.) köksbord hemfarande från Kil! Det är mindre än det vi hade förut och det var behövligt! Här får vi i alla fall plats, oftast är vi ju bara två. Eller en.
Denna lådan är faktiskt uppackad! Men mumien har inte blivit placerad än. Det har inte många prydnadssaker blivit. Inte för att jag har så många, tack o lov, men lite jox vill man ju ställa ut. En mumie bland annat! :D

Dä blåser i träa ida!

Igår var det en jättetjusig fullmåne här utanför! Det var ju lite molnigt, men den lyste igenom så vackert. Bilden är dock från förra året ungefär samma tid...(jag har ju planer på att klä mig varmt och sätta mig på balkongen med kamera och stativ...men än så länge ligger planerna på is..så att säga)

Igår tvättade jag i den tvättstuga som hör till detta huset, den ligger i huset mittemot. Det var rätt nya maskiner och ett stort och fräscht torkrum! Men vad folk städar tvättmaskiner dåligt.. :( Jag fick ställa mig och gröpa ur en massa gammalt tvättmedel ur facken...att de går att ta loss och göra rent är det nog ingen som har upptäckt! :P Nästa gång ska jag städa ännu mer noggrant innan jag tvättar.

Vaktmästaren har varit här idag med en ny skärbräda, nya ringklockor (nu hör jag när någon plingar på. Tror jag ;), lagat en bit lös golvmatta och försökt laga toalettlåsen. Fördelen med att bo i hyresrätt. Jo, han fixade till varmvattnet också så det blev lite varmare i dusch och kökskran! :) Jag är kanske liiiite piggare idag, men det är mest på förmiddagen, eftermiddagen och kvällarna är jag seg fortfarande. Men snart får vi hem köksbordet och stolarna (tack Ewa) och på torsdag kommer våra nya sängar! Tjoho! Då kan vi möblera klart som vi (tror) att vi vill ha det. ;)

Här blåser det rejält och är några minusgrader, men jag trotsade polarkylan och gav mig ut per cykel för att köpa en liten hammare! På Biltema för 19 kr. :)
Dagens ordspråk:
Det är bra med ett öppet sinne, men inte så öppet så att hjärnan faller ur!
(Okänt ursprung)

22 november 2010

Trött...

Denna vecka som varit (från förra måndagen då alltså) har varit rätt jobbig och nu börjar det att kännas. Jag är så trött och allt går i ultrarapid tycker jag. Jag har inga extrabatterier som är laddade som går att ta till. Tar mina slut så tar det ett tag innan jag blir någorlunda pigg igen. Jag skulle vilja sova en vecka känns det som. Ändå vaknar jag runt sex på morgonen med ett vinande i huvudet och då är det bara att gå upp och försöka göra nåt så jag (försöker) att inte tänka på det. För det gör mig så trött...

Detta väder är ju inte speciellt upplyftande heller, snö och halt och kallt som satan ska det bli har jag förstått, buuuu! Vad jag avskyr vintern. :((

Få se om jag orkar skriva nåt mer positivt i morgon...jag är ju en positiv människa egentligen men nu är jag för trött för det. Inte har jag läst nåt på en hel vecka heller...Men jag var till bibblan och lånade två böcker så ikväll får det nog bli lite läsning. Jag väntar ju på nya sängarna.. och på ett köksbord. Men bordet anländer i morgon iaf!

God natt! ;)

(Jag är för trött för att hitta nåt ordspråk idag...)

21 november 2010

Dag 12 - what´s in your bag.

Min väska, ja. Det är ingen liten chic damväska precis. Det är en röd/svart ryggsäck som börjar bli utsliten efter några års flitigt nyttjande. Dragkedjan går bara att dra åt ett håll (och iofs räcker ju det ;) och under så börjar det fransa upp sig små hål...

Men vad jag har i den:

Bakre fack:
-Plånbok
-Cerat (honungssmak fast vaniljdoft. Biologiskt)
-En rosa minificklampa
-Ett blått plastfack med tandstickor
-Ett gammalt kvitto
-En Relivtablett

Sidofack:
-Mobil
-Kamera alt. Glasögonfodral

Inuti:
-En plastpåse. (ifall jag handlar nåt som inte får plats i ryggan)

Dagens ordspråk:
Där skatan bygger bo har bonden ro
(Svenskt ordstäv)

20 november 2010

Skatprat

Liten bildserie om "min" skata...uppe t.v. sitter den i godan ro och blickar ut över nejden. Bild två: Det blåser så stjärten viftar! Bild 3: Nu funderar den på att sticka! Bild fyra: Störtdykning mot marken!

Det är inte världens bästa kvalisort på bilderna...tagna med Nikon P90 ut genom ett inte alltför välputsat fönster. Och inte i alltför bra ljus heller. (Jag gjorde om bilderna i sv/vitt och märkte ingen skillnad! :DD
Lite halt i snön på taket...mycket ISO på här tydligen. Eller om det är det mindre rena fönstret. En kombination förmodligen ;) Och jag går INTE ut i polarkylan (+1) ;) Det får bli till våren. Eller så får jag ta på mig ordentligt nån dag..när det är bättre ljus. Men lite roliga är väl bilderna iaf? :)))
Fångad av en stormvind! Med mat i munnen!
Hehe...trodde han ja. Men jag ska inte skvallra, jag lovar. Det är bara jag och skatan som vet nu! De gömmer mat under snön på taket mitt emot.

Lördagmorgon på Bellevue

P1050311
Nu är det inte lika grönt och fint ute som för några dagar sen. Det har snöat. Det är en väldig fågeltrafik förbi vår balkong. Kråkorna och kajorna viner förbi när de är på inflygning till björken. När det blir lite varmare (eller så får jag ta på mig varma kläder) så ska jag försöka fota dom i flykten. Det borde funka bra att sitta och lurpassa på balkongen! :D 
P1050316 
Köket. Nu är det bara några kartonger kvar att packa upp, sen väntar “den stora omorganisationen” i alla köksskåp. Sambon är bra på att organisera, så jag ska bara säga vad jag vill ha var, ungefär och släppa lös honom i köket sen :) Ett köksbord och stolar fattas också…men det kommer väl snart hoppas jag. Vi ska få ett mindre än det vi hade förut. För det är inget stort kök. Men ljust och fint och nykaklat!

Dagens ordspråk:
Min dräng hade också en dräng och båda voro de lata!
(Svenskt ordspråk)

19 november 2010

My siblings

(fortsättning på en lista från internet…)

Jag har inga trevliga minnen från min barndom med min syster. Inga som helst familjeminnen där vi sitter och har det gemytligt vid granen på jul. Eller vid påskmiddagen. Fredagsmys var inte uppfunnet då. Inte heller mys vid några andra veckodagar.

Kanske hade vi inte så trevligt så det är därför jag inte minns det? Mitt tidigaste minne med mig och min syster är att vi hittar en massa tvestjärtar i en sovsäck. Jag var då fyra år, hon var elva. Vi hade tjatat oss till att få “sova” ute i ett uthus och när vi kröp ner i sovsäckarna så kryllade det av äckliga kryp! Eller detta kanske är ett konstruerat minne eftersom jag har hört det så många gånger? Jag vet inte.

Jag minns när hon flyttade hemifrån, jag var tio och hon var sjutton. Så många tidigare minnen har jag inte.

Vi gick igenom vår barndom många gånger sedan vi blev vuxna. Nu får jag gå igenom den ensam. Jag har en bror också. I min barndom fanns han endast på ett undangömt fotografi. Men nu finns han med i min verklighet. Första gången jag träffade honom var jag tjugoåtta, han var trettiosex. Han var så otroligt lik vår pappa. Samma skratt, samma gester, samma mimik. Trots att han inte växte upp tillsammans med honom. Blod är ibland tjockare än vatten.  

Höjdrädda fåglar?

DSC01188
Dom är inte höjdrädda av sig..kråkorna och kajorna i björken utanför. Nej, allra högst upp ska de sitta!
Jag har varit en liten sväng på Ikea idag! Och det var inte så mycket folk som jag hade befarat..jag fick köpt en sån där slang att ha sladdar i! Det blir ju lite sladdtrassel vid tv:n och datorn…men nu är det ordnat lite snyggare. Så fort jag har köpt en ny “damhammare” också så ska jag fortsätta spika kabel…den vi har väger ton! (Jaja..det är väl meningen så det ska “bonka” ordentligt när man spikar..men jag kommer inte åt nere vid golvet med den. Och så är den ju så tung för mina händer. Nej, en nätt liten sak ska jag köpa.

Mer nytillskott: En plasthylla på hjul som man kan ha i badduschrummet. :) Det går framåt så sakteliga här..Och gamla lägenheten är besiktigad och klar. Inga anmärkningar på städning eller något annat. Inte ryckte vaktmästaren bort spisvreden heller ;) Han frågade bara om jag städat bakom spisen! Och det hade jag ju förstås. För några veckor sen svarade jag sanningsenligt. Och det nöjde han sig med. :) Men jag har inte lämnat nycklarna än, måste kolla posten idag och på måndag. Den kommer ju inte så tidigt här precis..typ 16.00 om man har tur…

Dagens ordspråk:
Själv är bäste dräng!

18 november 2010

Gässen flytta?

P1050315
Jag bar en hel del men inte denna! ;)
P1050321
Vi bor i “The House of the Rising Sun”! Härligt med sydostläge, man ser solen gå upp…
P1050319
Lite kaffe och smörgås måste man ha! Jag måste ha gjort av med en hel del energi…är hungrig rätt ofta. Inte så vanligt annars…
P1050323
Och nu är det bara resten kvar…alla pryttlar som jag inte vet var jag ska lägga. Sambon har inte så mycket “överflödiga” saker, så han är redan uppackad….Men alla pennor-sudd-gem-små papper-lypsyl och diverse annat jox..puh, var ska jag ha det? Men det löser sig nog efterhand…men det tar sin lilla tid…
Vi har skapat en återvinningscentral i en garderob! Där man kan slänga in papper, glas, plast och metall. Fast sen får vi ju bära ner det till sopgården, gubbarna kommer ju inte upp och hämtar det ;)
I morgon blir det en sväng till Ikea. Det känns som om det finns lite saker där som jag behöver ;) Små lådor t.ex. :D

Dagens ordspråk:
Flirt är ett försök att leka med elden utan att brinna upp.
(Maria Perschy)

Lista…

Lista från internet…orkar inte skriva nåt annat…

Sådant du redan gjort

Sådant du skulle vilja göra

Sådant du inte har gjort och inte vill göra

1. Startat din egen blogg (japp! Två år sen nu..)
2. Sovit under stjärnorna (ja, tyvärr)
3. Spelat i ett band
4. Åkt Hurtigrutten
5. Sett ett stjärnfall (Ja! Fast inte igår tyvärr…Leoniderna…)
6. Rensat ut mer ur gömmorna än du egentligen vågat (deeet har jag nyss gjort!)
7. Pilgrimsvandrat
8. Bestigit ett berg (Etna, räknas det?)
9. Hållit en brännmanet i handen
10. Sjungit solo
11. Hoppat bungyjump
12. Besökt New York
13. Sett ett åskväder till havs (det vill jag se fler gånger)
14. Lärt dig själv ett hantverk/konstform från början
15. Adopterat ett barn (bara fadderbarn, men ändå…)
16. Varit matförgiftad
17. Sett Berlinmuren före fallet
18. Odlat dina egna grönsaker
19. Sett Mona Lisa i verkligheten
20. Sovit på nattåg (Jösses vad många nattåg jag sovit på...senaste var på väg mot Lissabon uppe i bergen från Baskien…kallt som satan var det)
21. Haft kuddkrig
22. Liftat
23. Sjukanmält dig när du var frisk
24. Byggt en trädkoja
25. Låtit en kalv suga på din hand
26. Badat naken i havet eller i en sjö (Faktisk. Länge sen dock. Jag var inte heeeelt nykter då. 1975. )
27. Sprungit ett maratonlopp
28. Åkt gondol i Venedig
29. Sett en sol- eller månförmörkelse (På Teneriffa! Jag till sambon: ”Men va fan konstig månen ser ut! Ska den va sån här nere?”
30. Sett en bastuflotte på älven
31. Slagit helrunda i brännboll
32. Varit på kryssning
33. Sett Niagara-fallen i verkligheten
34. Stått tjugo meter från en levande björn (i en djurpark…)
35. Varit på en tyst retreat (skulle inte funka en längre stund…)
36. Lärt dig själv ett språk (Jag kan lite av många språk! Fast rövarspråket har jag lärt mig själv…)
37. Haft tillräckligt mycket pengar för att känna dig nöjd (jajemän!)
38. Sett det lutande tornet i Pisa i verkligheten
39. Klättrat på en bergvägg
40. Sett Michelangelos David i verkligheten (nä, men Pieta!)
41. Sjungit karaoke
42. Badat i en varm källa
43. Betalat ett mål mat åt en okänd
44. Besökt ett afrikanskt land söder om Sahara (ligger Marocko söder om Sahara..?)
45. Tagit en månskenspromenad på stranden
46. Åkt ambulans (faktiskt aldrig…)
47. Fått ditt porträtt målat
48. Varit på djuphavsfiske (japp! I Varberg för hundra år sen eller nåt..)
49. Sett Sixtinska Kapellet i verkligheten (neeeej! Men jag var ju precis bredvid i Peterskyrkan…)
50. Varit högst upp i Eiffeltornet (eller…njae…inte ända högst upp…men NÄSTAN!)
51. Snorklat eller dykt
52. Kissat i regnet (nääää….varför då???)
53. Lekt i leran
54. Varit på drive-in bio
55. Varit med i en film
56. Besökt Kinesiska Muren
57. Startat ett företag
58. Tagit en lektion i kampsport (bara lite självförsvar!)
59. Besökt Ryssland
60. Arbetat i ett soppkök
61. Sålt scoutkakor
62. Varit på valskådning (japp!! Utanför Teneriffa! Och vi såg en massa valar. Inte stora, men valar var det!)
63. Fått blommor utan anledning (fast deeeeeet var längesen)
64. Gett blod (snarare fått…)
65. Hoppat fallskärm (nänänänänänänänä)
66. Besökt ett koncentrationsläger
67. Skrivit ut en ogiltig check
68. Flugit helikopter
69. Sparat en favoritleksak från när du var barn
70. Sett norrsken(Japp! I Finland för mycket länge sen!)
71. Ätit kaviar (urk..)
72. Sytt ett lapptäcke (litet)
73. Snickrat en låda
74. Ridit en töltande islandshäst
75. Blivit avskedad
76. Sett vaktombytet i London.
77. Brutit ett ben (inte brutit nåt annat övht...)
78. Suttit på en accelererande motorcykel
79. Sett Grand Canyon i verkligheten
80. Fått en bok utgiven (alltså….inte jag, men jag har illustrerat lite…)
81. Ställt ut ett konstverk
83. Strövat i Jerusalem
84. Varit med på bild i tidningen
85. Läst hela Bibeln (haha, nä, inte hela faktiskt. Men jag är rätt bra på citat ur den…)
86. Sett Manneken Pis i verkligheten
87. Slaktat och berett ett djur (bara en fisk!!)
88. Haft vattkoppor
89. Räddat någons liv (öööh..det beror på hur man ser det. Men egentligen – ja.)
90. Varit stödperson eller stödfamilj för någon
91. Mött en känd person
92. Gått med i en bokklubb
93. Förlorat någon älskad (alltför många…)
94. Fått barn
95. Bott på af Chapman (det renoverades när jag var där! Men jag bodde strax bredvid)
96. Simmat i Döda Havet
97. Varit med i en rättegång
98. Ägt en mobiltelefon
99. Blivit stungen av ett bi (jag har kvar ett ärr än…på låret.)

17 november 2010

Färdigflyttad...

Ska meddela att både jag och datorn är vid liv ;) Och att jag har en mycket tjusigare utsikt nu när jag har "kommit ut ur garderoben"! Jag har lyckats att koppla in både telefon, dator och tv...fast nätverkskabeln räckte inte så jag fick köpa en ny...Några bilder har jag inte orkat tagit än...visserligen har jag ju rätt gott om gamla ;) Men snart så...
Det jag inte har packat upp är alla grejs-saker. Ni vet sånt där som ligger i lådor och skräpar...Jag vet INTE vart jag ska ha det sen. Men det får väl ta lite tid...men det är rätt mycket kartonger kvar i köket än..tur att vi inte har något köksbord än så länge!

Trött blir man dock...puh...

14 november 2010

Nattspeglingar

Det var lugnt i går kväll. Vattnet låg stilla och det blev underbara speglingar i det. Vad är upp och vad är ner här egentligen? Kanske är det en parallellvärld där invånarna i den undre staden gör samma saker som de i den övre?
upp
damer
Härliga damer på Café August var det! Rena Rama Showen! Dansa och sjunga kunde de! Allt från 30-talets Berlin till 80-tal och Tina Turner!
damer2
Glitter och Glamour! :)
natt
Här är det också glitter…fast om det är så mycket glamour innanför väggarna här vet jag inget om…
natt3 
En kvällsbild i hamnen. 1/8 s.
natt2
En annan, samma vinkel fast 15s. Liiiiite skillnad kanske ;) Naturligtvis kunde jag inte hålla i kameran så länge, då hade bilden blivit suddig ;) (Fotat med Lilla Blå Panasonicen)
hem
Och så cyklade man hem då i novemberdimman. Underbart cykelväder! Det doftar fortfarande från trädgårdarna. Mylla, löv, någon slags oidentifierad krydda från en tomt. Snö, stay away!
docka
Och Café Augusts lilla cykeldocka har både hjälm och regnkläder!

Jag hade provat att skriva detta i Live Writer igår och ställt in det på att publiceras idag på morgonen...men det fungerade inte :( Nåt som jag inte heller gillar i Live W är att styckemarkeringarna blir så långa. Det går inte att ta bort att det hoppar till ett nytt stycke när man trycker på Enter. (eller går det? nån som vet?).

Dagens ordspråk:
I mörkret är alla katter grå.

13 november 2010

Testa måste man…

Några småbilder inlagda via Live Writer…

solljus biett mindreguldvinge

blåvinge

 fjäril1  påfågel
fjäril DSCN3050 brunblåv