31 mars 2012

Sommardrömmar

Igår blev det en cykeltur på några mil igen. Det låter mycket, men fram och tillbaka till stan är det 8 km, sen en tur till Café August på kvällen, dit är det 12 km tur och retur, då är jag uppe i två mil! Igår var Ewert Ljusberg där och underhöll publiken. Och är det nåt han är bra på så är det visor och anekdoter!

Och snart börjar utesäsongen där...eller inte riktigt än, men om Valborgsmässoafton blir varm och ickeblåsig, då är jag där!  

Om man tittar noga ser man huset spegla sig: 
Och jag med förresten ;)

Julrosorna har slagit ut: 

Och här lyckades jag fånga månen, Jupiter och Venus på samma bild! 

Att gömma sig för mig är inte så lätt...

Idag har det varit så himla blåsigt att jag inte har haft lust att gå utanför dörren! Istället har jag roat mig med att baka surdegslimpor och vaniljhorn! 

30 mars 2012

Kvinnan som badar med fiskar

 Ja, badar var väl att ta i... Jag och min jobbarkompis hade bokat tid hos CAM här i stan, för de har nu såna där små köttätande fiskar...och det måste man ju prova! Först fick man sitta med fötterna i blöt i några minuter. Man kunde titta på buddhan här så länge. 

Sen var det dags för själva nersänkningen av fötterna i tanken där fiskarna bodde. De kastade sig över mina fötter och började nafsa! Det killade lite, men var inte obehagligt på något sätt. Nu är jag väldigt bra på att sköta om mina fötter annars, så det fanns nog inte så mycket för dem att äta. De äter bara död hud, och det finns det ju på kroppskostymen även om man är duktig på att sköta om den. Garra Rufa heter dessa små firrar och kommer ursprungligen från Turkiet, där de är fridlysta. De som finns här är odlade. 

Tiddelipi och tiddelipom...här satt man ca 20 minuter, sen var det dags för uppstigning, fiskarna blev jätteledsna glada, tror jag. Sen fick man lite filning och fotcreme på! 

Men jag hörde hur de tisslade och tasslade där nere i karet...

Kanske att jag gör om det någon gång, det ska vara bra för människor med problemhud (hudproblem?) Nu har ju inte jag det, men det var kul att testa! 

29 mars 2012

Banan!

Ja, då var man på banan igen...typ. 

Bananmannen verkar ha krupit fram efter vintern! Spänningen är olidlig! Ska vi denna vår kunna fånga han/hon/hen på bild? ;)

27 mars 2012

Anemone!

 Ja, så kom dom...äntligen! Eller? Det är ju bara i slutet av mars...de här får nog vila lite till, det är ljuvligt ute tycker jag, men det känns lite...underligt! 

Kniporna däremot är helt rätt i tiden! 

Och här är både herr och fru Knipa! 

The long and winding road...
Karlstad har sina smultronställen! Särskilt om man har en cykel och kan ta sig ut i naturen! Jag har nog cyklat ett par mil idag, först till jobbet och tillbaka hem, sen ut i naturen runt Björkås(nej, det är inte där bävrarna bor) och så hem igen i den ljumma marskvällen! Karlstad hade varmast i Sverige stod det på vädersidan, 19,7 grader! Tjoho! 

26 mars 2012

På nya vägar...

Eftersom solen sken skapligt och luften var rätt varm så gav jag mig ut på en cykeltur på eftermiddagen! Ner mot en ny väg som kommunen ställt i ordning... 
Lilla bäcken rinner...

Fint är det inne i skogen! Gamla hus och gamla vägar...

Jag gillar det här torra gräset, som egentligen hör april till, men nu är det ju bara mars än..

Undrar vart vägen bär...

Åhå, en rastplats! Så synd jag inte hade med mig kaffe och kakor då! Det får bli nästa gång..

Men vad skådar mitt norra öga! En bäverdamm! Här har de lyckats bra med dämmet.


Lite vatten lyckas ta sig förbi här...

Och sen efter en del letande hittade jag själva...eeh...moderskeppet! Stort som ett hus, så det bor nog en hel armada bävrar där. Dock såg jag inga. De låg nog och sov, bävrar är ju inga dagsdjur. Jag får gå dit och spana i skymningen! Innan alla mygg vaknar...

Flitiga som små...ja, bävrar är de! 

Och på vägen hem såg jag något grönt fladdra till! En undulat? Nej, en gröngöling som faktiskt ville sitta still på rätt sida om trädet så jag hann fota lite! 
För den kameraintresserade så var det Nikon P90 jag hade med här, den är precis lagom stor och har en BRA bildstabilisator om det inte är för mörkt bara...lång zoom har den också! 

25 mars 2012

Sum, sum lilla sommarbi...

 Fast det här nedan är nog en humla...den besökte mina videblommor, som jag ställt ut på balkongen efter att de fick för sig att börja fröa av sig...

Sen är det ju roligt att spana in fåglarna på taket ovanför också! 


Ja, så kan det gå när inte haspen är på, som det heter...

Igår var jag inte ute så mycket på dagen, hade inte tid, men idag ska jag försöka gå ut lite mer, solen skiner...leta mer vårtecken kanske? Blåsipporna har nog slagit ut lite mer. Fast varenda blogg visar ju fina blåsippor nu...så jag kanske nöjer mig med att titta ;)

(Jag har ställt fram klockan, så nu är den åtta. Fast jag vaknade som vanligt sex..fast då blev hon ju sju i ett nafs...)

24 mars 2012

Fladder, fladder...

Jag har ju inte sett så mycket fjärilar hittills (har inte hunnit leta) men på promenaden igår satt det ett par och kurtiserade på stenarna... Jag hade Casion med mig, den går att zooma in 12,5 gånger med, och det har jag gjort här. Det går om det är soligt så det blir bra skärpa, annars blir det lätt suddigt vid den zoomvidden.  
Jag tror att det är herr Nässelfjäril till vänster...jag vet inte hur man skiljer på könen. Någon som vet? 

Det underlättar ju när de pratar lite: 

Idag är det ganska soligt än så länge, själv ska jag gå på årsmöte! Tjohopp! 

23 mars 2012

En sån vårdag!

Det var en mycket bra dag att vara ledig på! Sol, sol, sol och c:a 16 grader varmt har det varit hela dagen. På eftermiddagen gick jag ut och letade bland blåsippsbladen...och titta: 

Nu har de börjat komma upp! 

Här nedan syns det hur de liksom liknar en liten fågelunge som just kommit ut ur ägget! 

Nyvakna och nyfikna ser de sig omkring: 

Och jag hittade minsann tussilago också! 

Jag har dock en liten otäck känsla att detta väder inte kommer att vara ända fram till sommmaren...det är ju trots allt bara i slutet av mars. 

Hos tandläkaren gick det bra, han tog ett par röntgenplåtar och visade hur jag såg ut på insidan av käkbenet. En del lagningar, ja...och en rotfyllning. Men det kunde varit värre! Nu var det inga akuta problem och ingen tandsten! Jag har världens trevligaste tandläkare och det är nästan synd att man bara ses en gång om året ;) 

Nu ska jag snart ut och cykla igen! Mot Cafe August! Ikväll är det tjejer som spelar country...

Sommarvärme i mars?

Igår morse var det en alldeles, alldeles ljuvlig morgon att cykla ner till stan på. Tur att man är ute i god tid jämt, så man kan stanna och fota lite... 
Lite, lite is är det kvar vid kanterna på älven, och just denna iskant gillar änderna att stå på. Märkligt att de inte fryser om fötterna...

Storskrakarna stod oclså på kanten när jag stannade cykeln, men de kastade sig snart i vattnet och simmade bort. De ville inte vara med på bild tydligen...

Mitt i älven vid teatern finns nu en sandbank, älven är rätt låg än så länge, vi får väl se hur det blir när vårfloden kommer...

Och Gustaf Fröding har tydligen varit och handlat på bolaget! Undrar vad han har köpt...

Igår var det som sagt en mycket fin vårdag, och det verkar bli lika fint idag och jag är leeeedig! Fast först ska jag till tandläkaren...

20 mars 2012

Kvällskvisten

Liten kvällspromenad fick det bli...ner till havet Vänern. Isen har gått upp ute på stora vattnet, längst inne vid land ligger den kvar och skvalpar lite håglöst. 
Fotot är något redigerat i Picasa kanske jag ska tillägga...

Men inte det här nedan! Det är helt naturellt..

Tappade vantar finns det gott om nu! Den här var rätt trasig..

Det här nedan är dock ingen vante utan en liten, liten socka...

Sen följde jag stigen hem. Jag såg inga fjärilar, men en sparvhök och en spillkråka. Dock inte tillsammans...

Trådlöst?

Nej, här kör vi med tråd! ;) 
Tur att jag tog reda på detta syskrin efter min mamma...jag lär inte behöva köpa många fler trådar under min livstid. Kanske fylla på med nån svart, det är den som går åt mest...Björntråd från 60-talet finnes också om nån behöver! Och trätrådrullar...NOSTALGI! 

18 mars 2012

Vårkänning!

Idag har det varit en solig dag här! Det har det tydligen inte varit på alla ställen i Sverige, i inre Götaland mest moln, har jag fått rapporter om! Jag var i Mariebergsskogen och mötte Sofie och några till, vi gick tipspromenad och det handlade om tidiga vårtecken!  

Ett vårtecken är väl viden som slår ut sina små tassar..silkesmjuka är de att sitta och känna på...videkissarna. 

Violen på balkongen lever än! Jag har städat där ute idag och rullat ut den röda gröna mattan...Jag har konstgräs därute och det skäms jag inte för, men den villaägare på Zakrisdal som har sånt runt hela huset, haha! Det blir spännande att se om det verkar vara så lättskött...går han med en dammsugare därute när andra går med sin gräsklippare tro? 
Jag har lekt lite i Picasa...jag blir inte riktigt klok på det programmet, var bilderna hamnar och så. Men det lär man sig väl så småningom. Vad använder ni för bildprogram när ni tankar in bilder från kameran och sen ordnar med dom? Jag har inte hittat var i Picasa man kan göra bilder mindre heller...så det gör jag i Photoshop...