30 september 2012

Stolpletarna!

Hur ska dagen bli tro? Solen kämpade i morse för att bryta igenom dimman, och den vann! Så Sofie och jag bestämde oss för att gå ut i skogen och leta stolpar!  


I skogen kan man träffa på de mest underliga figurer: 

Och svampar som är sååå fina! Fast giftiga: 


De här små rosa svamparna var ju Sofie naturligvis tvungen att fota! Och jag med som synes: 

Hur gick det med stolpjakten då? Jo, det gick bra. Fast det var blött som attan ute i skogen, och en av stolparna låg ute i ett kärr...och jag hade hål på stövlarna märkte jag snart! Då får man skicka ut sin kompis och hoppas på att hon inte plurrar! :D 
Men det gick bra, hon återvände välbehållen. Vi gick sammanlagt drygt 5 km i skogen, och vi var inte ensamma om man säger så. Det är många som är ute och letar stolpar här i Karlstad! Den 21 oktober är det dragning i tävlingen, man har ju en lott för varje registrerad stolpe, första pris är en resa till Spanien! Fast just nu regnar det bra där nere också har jag läst :S

29 september 2012

Matmässa!

 Det är matmässa i Mariebergsskogen här i stan och dit var man ju tvungen att bege sig! Gratis är gott! Och det var mycket man kunde provsmaka (och dricka) 
 Molnen hängde hotande över Mariebergsviken, men det regnade inte! 

Här ska det bli nån slags wok: 


Små vaktelägg, kôrv mä mos, grönsaker och älgburgare med tillbehör fanns det. Vad tillbehöret bestod av har jag dock ingen aning om! Jag smakade inte på det...

Kul med handlare som har humor: 

För övrigt var det väldigt mycket marmelad/honung/sylt-stånd. Jag smakade också på blåbärsglögg men den var väl...sådär! Det jag köpte med hem var: Väldigt god potatis, tre stora limpor och en burk värmländsk yoghurt! 

28 september 2012

Septembermys!

Ja, än blommar det på balkongen! Fast hortensian ovan har jag inte haft hela tiden, utan den fick sambon av min käre bror på hans födelsedag! Ja, sambons alltså ;) Den ska få komma in på kvällarna (ja, blomman alltså...) 
 Fuchsian däremot köpte jag som litet skott i våras, men det är först nu den blommar! Och vilka blommor sen! Inte så många, men så himla vackra! Minns dock inte vad sorten heter...
 En annan liten fuchsia har jag också, även den inköpt som skott. Kärleksörten står ute året om. Bacopan kommer igen nu på hösten, det är en tålig blomma! 
 Och pelargonerna....de blommar...och blommar...och blommar! Få se hur länge de får stå kvar!

Förut blev det väldans svart på himlen, just bortåt där Mimmi bor! Undrar om det regnade hos henne...?

Men ibland är ju himlen alldeles..alldeles...underbar! 


Det är inte skogsbrand, utan bara himlen som satts i brand på kvällen! 

Och så vinrankan: 
Ja, nog sagt om denna! :D 

Här har jag zoomat in 80x med Lilla Svarta (Panasonic) och det blir ju helt ok! 

Vädret idag har varit skiftande, men jag har suttit på balkongen med bara ben och njutit av solen! För övrigt har jag varit på Ikea med Mimmi och resten av hennes familj :D Det är ju minst sagt billig frukost där...

27 september 2012

Balkong!


Gissa vad det här är! Svaret kommer längst ner sen. 

För övrigt är jag glad åt min Söderväns vägnar, hon har blivit med balkong! Och det bästa för henne är att lägenheten (ja, det var en sån med balkongen också..) ligger bara en trappa upp, så nån flyttbil behöver hon inte.

Balkong, ja, det skulle inte jag vilja vara utan! Inte bara för att ha blommor på, utan för att kunna sitta där och läsa, dricka morgonkaffe och på våren känna solen värma sin frusna själ. Björken utanför är ju kul att kolla på också, när skatorna och kråkorna bråkar! 

Nu får man väl planera lite för nästa år, vad man ska ha för växter. Den där vinrankan jag köpte levde inte upp till mina förväntningar. Det blev ett par ynkliga, stenhårda klasar på den, och inte växte den nåt värst heller...så den åker nog i komposten soporna lite senare i höst! 


Vindskydd vill jag också ha! Ett par rejäla som håller för lite vind...ja, just det. Jag satte ju upp duschdraperier i somras, och de höll tills det började blåsa rejält. Hm...hur ska man göra tro? Bjuda in nån snickarkunnig person..?

Och vad var det nu för nåt i koppen? Jo, en fin fuchsia som jag köpte som litet skott, men som tog eeeevigheter på sig att växa upp och började blomma först i mitten av september...


26 september 2012

Nyponpulver!

Nyponsoppa är gott! Men jag föredrar att köpa en påse istället för att göra själv...Ja, nu har jag aldrig provat att göra själv, men man ska väl plocka en massa nypon (aj, aj, aj) och torka, mala och sila...tror jag! Någon som gjort själv?

För övrigt är det torsdag i morgon och för mig innebär det att jag tar "helga". Jag är ju ledig fredagar...och det är skönt! Då sover jag länge går upp lika tidigt som vanligt och tvättar, sen tar jag dagen som den kommer, oftast läser jag en hel del. Just nu har jag avslutat den underbara boken om den märkliga cirkusen, och håller på med Mississippi, en bok om södern på 50-talet! 

Sen kanske man skulle gå på afterwork på stan...fast man inte har jobbat... ;) Sambon spelar i Kil både fredag och lördag... :(

 


25 september 2012

Eureka!

Efter att ha blivit motarbetad av Google att byta primär adress ("det går inte att ha ett gmail som primär adress") så lyckades det helt plötsligt! Fråga mig inte vad jag gjorde bara...jag fick en verifieringskod till mobilen...skrev in den...och voila! så är jag nu den gamla (jaja) vanliga(?) Yvonne med en gmail som primäradress! Tjoho! Eller nåt.. Cybervärlden är fantastisk. 

Så nu är det bara telefon-och bredbandsbytet som jag har att se fram emot. Nåja, jag har ju bytt förr...så det blir väl inte så farligt. Det får nog bli ett trådlöst modem denna gång. Jag har spikat min sista kabelspik tror jag :D Det är så jämrans svårt att komma upp i vertikal ställning från det horisontella läget när man spikar längs med listerna! Senare i höst kanske det blir en helt ny dator också... 

Det stör mig...

Det här med byte av internetleverantör retar mig...Jag har ju både telefon och bredband hos Comhem till ett bra pris, vad man hittar sen vet jag inte, men det lär väl bli nytt modem (suck) eller router (sucksuck). Spika nya kablar eller trådlöst? Fast trådlöst telefoni går väl inte? Och min blooooogggg! Hur 17 ska jag komma åt den sen när min comhem-adress försvinner, för den är ju kopplad till google-kontot. 

Jag har en alternativ adress också (hotmail), men den går det inte att logga in på, för den påstår att jag bytte lösenord och det går inte med vad jag än försöker med (på mitt Hotmail går det bra att logga in). Jag får väl göra en helt ny blogg med ett helt nytt konto. 

Någon som har erfarenhet av detta med byte av användarnamn på Blogger?  

Jag vaknade fem i morse för att jag vill kunna lösa såna här saker, och jag blir så irriterad när det inte är lättlöst! Grrr....

24 september 2012

Champagnegalopp!

Igår fick vi en lektion i konsten att öppna en champagneflaska! Det var äkta champagne och den var god! Jag gillar inte bubbeldricka annars, och nu tog jag bara ett litet glas... 


Min egenhändigt gjorda smörgåstårta var god! Det var roligt att göra en, så det får nog bli lite oftare...Man kan ju göra en modell mindre. 
Fördelen med att göra en själv är att man slipper all äcklig leverpastej som det envisas att vara i köpetårtor! 

Idag håller jag dock på att försöka ändra inloggningsadress i blogger, för den jag har tillhör Comhem och där ska inte mitt bostadsbolag vara kvar nästa år...så då lär den adressen försvinna. Jag har skapat en ny gmail, och igår lyckades jag logga in på bloggen med den, men idag gick det inte...suck...dubbelsuck...

23 september 2012

Wordfeud

är kul att spela! Fast ibland får man en riktig knockout: 
Och nej, jag lyckades inte komma ikapp :P 

Dagen idag ska ägnas åt att käka smörgåstårta och dricka champagne! 

22 september 2012

Kulturskymning?

Dagen igår började bra med en stjärnklar himmel:  

Jag tycker om att gå ut på balkongen och titta mot öster, det är oftast väldigt fint ljus där tidigt på morgonen. Denna bild har jag dock "boostat" fram lite mer ljus. Men det var nästan så här fint! 

På kvällen var det dags för Karlstads årliga Kulturnatta! Det är ett evenemang med en himla massa saker som händer på biblioteket, museet och andra ställen. Här nedan är det några slags röd/vit/svarta smurfer som dansade ibland: 

Kul att kolla in frisyrer också: 


Det var nästan som att befinna sig i min cirkusbok! 

På museet kunde man titta på den aktuella utställningen "Memento mori", kom ihåg att du är dödlig. Jodå...det är jag mycket medveten om...men jag gillar ju det mörka, så detta var en utställning som passade mig! Fast de hade gjort ett fel! Det stod ett citat ur låten Sommarkort som var tillskrivet Cornelis Vreeswijk, men det är Peter R Eriksson som skrivit det! Cornelis har sjungit in den, men inte skrivit den! 

Gamla telefoner fanns det där också. Kanske kunde man ringa till andra sidan med dem...

Sen cyklade vi hemåt i natten, fast klockan var då bara 21. Kulturnatta fortsatte i många timmar än, men nu fick det räcka! 

20 september 2012

Nattens cirkus, boktips

Äntligen en cirkusbok i min smak! Efter Cirkus Pilo har jag inte hittat någon som jag har gillat. Men denna...mm...svart som natten och vit som...natten. Hm. 
Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plötsligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går.

Ingen cirkusdirektör ropar i megafon, inga clowner sprutar vatten på publiken, inget ”kom och se, kom och se, världens starkaste man”. Inne i dessa svart- och vitrandiga tält döljer sig en helt unik upplevelse, en fest för sinnena. Gå vilse i en labyrint av moln, vandra genom en trädgård gjord av is, häpna inför den tatuerade ormmänniskan som stoppar ner sig själv i en liten låda av glas och förundras över illusionisten som utför omöjliga magiska bedrifter. Välkommen till Le Cirque des Rêves.
(Från Norsteds sida)

Boken handlar också om den unga Celia som anländer med en lapp till sin fars kontor. Fadern är Prospero, en magiker som antar en utmaning med en annan magiker. Hans bricka i spelet är dottern, som är begåvad med en magi som det är svårt att föreställa sig. 

Denna cirkus är långt ifrån Cirkus Scott och andra cirkusar med tränade djur och människor. Det är en cirkus i en svunnen tid, med fakirer, hopvikabara damer och annat.

Hur den slutar vet jag faktiskt inte än! Jag har inte tjuvkikat(!) men ni som gillar såna här böcker blir säkert inte besvikna! 



19 september 2012

Hoppsan!

För en liten stund sedan var det en helt fantastisk himmel här utanför! Fast nån regnbåge såg jag inte..
Idag var jag och jobbarkompisen på Konsum för att handla lite. Tänk er då detta: 

I slowmotion halkar jag på ett tomatskal som ligger nedom salladsdisken. Med en elegant dragning med ena benet lyckas jag gå ner i någon slags spagat alltmedan jag får ner en hand i en varukorg som står parkerad.

Där känner jag hur jag mosar några plommon i en påse (förlåt, okända plommonälskare) och det enda jag får fram är ett pipigt "Jösses". Min jobbarkompis pratar lyckligtvis i sin mobil så hon hinner inte fota! Sen börjar hon skratta och hon skrattar sig vindögd! Det gör jag med snart och folk runtomkring tror nog vi har varit på afterwork med några glas vin till..på lunchen...

Men det enda jag druckit på förmiddagen var kaffe! Men så kan det gå ibland. Jag slog mig dock inte som tur var! 

Sen har jag varit och tränat idag med. Meeen...jag vet inte riktigt om detta är något för mig. Jag började redan hitta på undanflykter :O Fast, fakta kvarstår: Jag får ont i händerna av att hålla fast i diverse handtag som man ska hålla i...



18 september 2012

Alea jacta est!

Överlevde jag dagen efter undrar ni väl! Fick hon träningsvärk? Svaret är...nej. Ja, på andra frågan alltså ;) Ingen som helst träningsvärk! Hm...jag tog nog inte i tillräckligt hårt för att få det. Men nu vet jag hur det funkar där (det är på Livskraft jag tränar). Eller rättare sagt, jag har provat en gång...men jag vill gärna fortsätta med detta! Tror jag. Det låter väl väldigt klart! :D


Så här soligt har det faktiskt varit idag! Stundvis...på förmiddagen vräkte regnet ner, men då var jag redan lyckligt inkommen på jobbet. Sen cyklade jag bort till bowlinghallen och då hade det slutat regna! Nej, jag bowlade inte...jag var bara med som assisterande tränare...eller nåt. 

Sen regnade det igen när jag cyklade hem. En stund. Det var ett väldigt velande på vädret! Ungefär lika velig som jag känner mig angående träningen! 

Nu har jag precis plockat undan mina kjolar! Jag visste inte att jag hade så många :P Men kjolar kan man inte få för många av. Tydligen.


17 september 2012

Jag tränar, alltså finns jag.

När jag bytt om i det stora omklädningsrummet och gått ut till receptionen i mina nyinköpta träningsbyxor och min gamla slitna pojktröja (stl. 158) så ser nog tjejen som står innanför disken att jag ser ganska skräckslagen ut. "Hur är det?" frågar hon. "Jag vet inte vad jag ska göra nu" säger jag. "Var har du tränat förut" säger hon. "Jag har aldrig tränat någonstans, och snart vet jag inte om jag vill göra det nu heller" säger jag. "Men kom med, så ska jag visa dig lite" säger hon och går käckt före mig in i ett rum med en massa maskiner med skärmar. Där på en maskin står en svettig ung dam och knycker med armar och ben åt olika håll. Hon har lurar på sig och jag misstänker att hon lyssnar på en amerikansk tränare som skriker åt henne att inte ge upp.

"Ställ dig här på denna maskinen, det är en crosstrainer" säger den vältränade lilla tjejen till mig. Nåja, jag ställer mig sakta på tramporna och väntar på att den ska börja skena iväg. Det gör den inte, utan jag får trampa igång den själv! Då börjar det blinka på skärmen och jag får Adolphsson och Falks låt i huvudet, "Kontrollen blinkar blå, en signal för det säkra". Sen trampar jag på som en skållad näbbmus och pulsen stiger till 135, om det är bra eller dåligt har jag ingen aning om och vågar heller inte fråga...

Tio minuter senare hämtar tjejen mig och jag har nu bränt 107 kalorier...hm...Vi går vidare till en sal med en andra massa redskap och där kan jag träna mina (ännu så länge) obefintliga muskler! En liten "fyr" står mitt på golvet och lyser grönt så länge jag ska träna och rött när jag ska byta redskap. Rätt så fiffigt...Men oj, skulle man gå tre varv...jaja. Det blir två varv i alla fall och nu fryser jag inte heller! Men svettas gör jag inte! Få se om jag lyckas göra det nästa gång. Det verkade GANSKA kul i alla fall..



15 september 2012

TSH och puben

Igår kväll fick jag för mig att åkar ner till Leprechaun, som är en irländsk pub här i stan! Eller ja...anledningen var väl mest att sambon spelade där på kvällen. Jag hade tänkt stanna en stund bara och cykla hem sen, men hoppsan, så var klockan ett och de stängde och jag var inte hemma förrän halv två! Så kan det gå när man har trevligt sällskap! 

Som vanligt sover jag inte länge fast jag har varit uppe sent, så klockan åtta gick jag upp och åt frukost! Det såg ut att bli en vacker dag, och sen åkte jag ner till stan för att köpa ett par träningsbyxor! Jaja, på måndag ska jag gå till ett träningsställe för att se om det är något för mig...jag har lite svårt att se mig själv träna regelbundet...Spinning ska jag i alla fall inte träna! Jag cyklar ju så mycket ändå! :D

Jag fick besked av min doktor att mitt TSH-värde hade stigit, det har det när man har något som heter Hypothyreos, alltså underfunktion i sköldkörteln. Jag har ätit Levaxin några år, men nu hade värdet stigit och jag ska äta lite större dos tydligen.  Symptomen på Hypo...är bl. a. trötthet, frusenhet och torrt hår och spröda naglar! Men se här: 

Framtidsutsikter:

Personer med för låg ämnesomsättning kan se fram emot ett helt normalt liv, så länge behandlingen efterlevs. 

Normalt liv? Haha, det kan man ju diskutera :D

14 september 2012

Lassie och ljung

Luossas ljunghed surrar yr av vind och vilda bin...skrev Dan Andersson, och visst är det så att bin och humlor är galna i de här små söta klockorna! Ljung är ju Västergötlands landskapsblomma! 

Den är även en av Skottlands nationalblommor! 

Även Irland gillar ljung, i Go, lassie, go, sjungs det om den: 

Oh the summertime is coming
And the trees are sweetly blooming
And the wild mountain thyme
Grows around the blooming heather
Will ye go, Lassie go?

Chorus:
And we'll all go together
To pluck wild mountain thyme
All around the blooming heather
Will ye go, Lassie go?

I will build my love a tower
Near yon' pure crystal fountain
And on it I will build
All the flowers of the mountain
Will ye go, Lassie go?

If my true love she were gone
I would surely find another
Where wild mountain thyme
Grows around the blooming heather
Will ye go, Lassie go?

Lassie som nämns här är inte den där collien som räddade folk i filmer, utan Lassie betyder flicka! Fast det kanske de visste när de döpte hunden...