15 maj 2010

Rapport från en ugn!

Ja, här är nu mitt surdegsbröd! Det jag bakade utan jästspel! Bara surdeg som jag blandade med vatten och dinkelmjöl. Sen i med skållad mûsli och lite mer vete special och salt (propotioner har jag ingen aaaning om ;) Det blev lite löst och stort när jag lag det på en plåt, så jag lyfte över det i en form där det jäste en timme till. Sen gräddade jag det...
Och så här fina blev de inuti! Sega och goda och lite syrliga...mmm...Tyvärr blir det ingen snygg "mackbild" för då ska det vara sallad och annat tjusigt på och det har jag inte hemma. Men det kanske kommer... :D Vansinnigt gott i alla fall. Absolut hiss! Om man gillar surdeg.
Igår gjorde jag de här också..efter det HÄR receptet, en surdegsdeg som formas till koner och ställs att jäsa tills de sjunkit ihop, sedan gräddas de. De har jag inte hunnit smaka på än bara ;) Men jag kanske ska göra en sån där tjusig macka sen :P
Sambon kom hem från sin tågresa i Polen och hade med denna mystiska likör..med guldflagor i! Jag hade en ide att man kunde sila bort dom och sälja... ;) Men det är nog inte många mikrogram. Men varför ha guldflagor i sprit? Mänskligheten upphör aldrig att förvåna. Men likören var god! Örtsmak.  

Och stolpjakten här i stan går vidare..nu har jag hittat ungefär tio stycken och idag blir det en cykeltur igen, för nu är det varmare ute, redan 14 grader och då är det roligare att cykla. Sen får vi hoppas att det inte regnar...

4 kommentarer:

soffie sa...

halloj!
Vilken rolig likör men som du skriver varför ska man ha guldflagor i?
Vi har varit å letat mer stolpar vi med idag ska ge oss ut igen på jakt tänkte jag samtidigt som vi går tipsisen,
ha en toppendag,
Mumsigt och spännande med ditt bröd som du bakar,

Marianne sa...

Oj,oj,oj - ditt bröd ser ju helt enkelt skitgott ut. Du gör som jag, improviserar lite. Man tager vad man haver sa Kajsa Varg. Och då brukar det bli bäst.
Jag är ingen hejare på surdeg, men jag ska absolut pröva.
Men vad fasen är stolpjakten, jag blir så nyfiken på vad ni har för er :o)

mammakero sa...

MMMMM vad gott det såg ut med båda bröden! Vilken av dem är godast?

AnnaKK sa...

Goderkväll! :-)

Och ännu godare ser dina bröd ut - vilka FINA!!! De konformade var häftiga. :-)

Guld i spriten?? Vad får de bara allt ifrån...? Hm... Nästa gång är det kanske knark!?! Eller muskot - det var det visst några ungdomar som hade stoppat i sej i berusningssyfte, och blivit rejält dåliga av... X-(

Har jag sett solen i 30 sekunder sammanlagt idag så är det bra - men i eftermiddag var det iallafall ganska varm. Åtminstone att gräva i rabatter med vinterjackan på! ;-)