24 januari 2011

Dripp dropp

Jag lekte lite med kameran och fotade droppar, för det har ju ingen gjort förut! ;-) Det är tur att man har digitalkamera och kan ta många bilder för uj vad bilder jag har tagit bort som visade en tom kran och en droppe som tyckte om att gömma sig i vattnet! Men några lyckades jag överraska! 

Dessa bilder är tagna med Nikon-kameran för Sonyn ville inte vara med om såna här dumheter som att fota med snabb tid (1/2000) och blixt. Den satte gränsen vid 1/160 sen fick det vara bra. Men Nikon ville! Tur det... 
 Splash!!!
 Splosh!!
Lite skugga fick jag med också, haha!  
Att fota en droppe som precis lämnar kranen är inte lätt om man säger så...Jag ville ha bara en sån där rund droppe men här är det ju fler sammanhängande. Men det är kul att testa lite! Ska testa vidare nån dag. Kanske går det att använda Sonyn med några andra inställningar utan blixt.

Och Sverige vann handbollen, hurra va vi ä bra! Jag hejade på väldigt bra, det måste varit därför de vann ;-)

5 kommentarer:

mammakero sa...

Visst är det så att många fotograferar vattendroppar och i dessa tider, när vädret ofta inte är kul att vara ute i och ljuset inte riktigt kommit tillbaka, passar det ju ypperligt, speciellt om det dessutom är töväder ute!
Fina klara bilder, en del verkar vara blixtbilder och en del utan blixt. Stämmer det?

Monica sa...

Vattendroppar har väl blivit fotade några gånger ja, men det är alltid lika kul att se dessa bilder. Dina blev ju riktigt bra.

Jätte kul för Svenska handbollslaget :o))

mimmi sa...

woow .. här har du verkligen lyckats perfekt med att fota vatten droppar .
Och näst sista bilden .. den är ju underbar vacker... alla dessa bilder blev ju så himla fina
tummen upp :)

AnnaKK sa...

Här jublade vi åt handbollen igårkväll så hunden blev alldeles förskräckt några gånger! :-D Vilket landslag vi har - vilka killar!!!

Det roligaste med dropparna är helt klart att de har så abstrakt form - som man ibland lyckas fånga på bild, men sällan eller aldrig hinner uppfatta med de egna ögonen. :-)

Unknown sa...

Så himla lyckade dina droppbilder har blivit. Underbara färger och en imponerande skärpa.