21 april 2014

En tur i Sannaskogen på I2-området

Eftersom vädret i påsk visat sig från sin bästa sida med runt 20 grader i skuggan så tog vi en cykeltur bort till Sannaskogen, det är ett gammalt militärt övningsområde med många fina vägar och skog.

En taltrast tror jag detta är. Den sa inget dock...

Årets första grönvinge hittade jag på en gran. Den satt stilla i...fem sekunder. Det räckte för ett foto.

Sen hittade vi sorgmantlarnas paradis! Det vimlade av dem och alla hade sitt favoritträd. Kom någon annan i närheten så blev det bråk! Fast här sitter två mantlar och en (vinbärs)fuks på ett och samma träd! 

De satt inte heller stilla så jättelänge...

Här dansar en hane för sin hona! Tror jag ...

Lilla vinbärsfuksen...tror jag det är! 

Och en stilig sorgmantel utan sorgkanter! Jag såg ett par som såg lite slitna ut i vingkanterna...

Och en krokodil... Vi såg en stor huggorm som ringlade in i buskarna, men det blev inga bra bilder på den tyvärr (eller som tur var kanske en del tycker ;) 

Och vad det här är och vad de gör har jag ingen aning om. Jag får inte riktigt till hur många de är heller....

Fast det här vet jag vad det är! Påfågelöga! 

5 kommentarer:

mammakero sa...

Helt fantastiska bilder! Mest imponerad är jag av att fånga sorgmanteln i flykten! Så din fina krokodil, den är så.... söt!

Gunnar sa...

Oj vad många fina fjärilar som du har sett och dessutom fångat på bild!det verkar vara ett trevligt strövområde som du var ute i.

AnnaKK sa...

Vilket härligt väder!! Och det är ju det som vill till om man ska ha chans på dylika foton! :-) Här vill det inte riktigt klarna upp idag, men samtidigt är det inte heller direkt mulet. Även temperaturen kunde ha varit bättre, men på det stora hela är det synd att klaga. Började så smått med trädgårdsarbetet igår, och det är alltid kul så här i början av säsongen.

Ha det fint!!! :-)

Anonym sa...

Visst är jag glad för att jag slapp att se den slingrande saken. Tänk att ni har krokodiler uppe hos er. Den såg söt ut. Tack för en härlig bloggutflykt med fina bilder och en humor som tilltalar mig. Du är duktig Ditte. Helgkram Bosse

soffie sa...

å vad vackert ,vilka fina bilder du visar:)