09 augusti 2014

Köpenhamn del 1

Nu är vi hemma igen sedan några dagar. Det var visst ett hejdundrande oväder här i måndags, men vi åkte igenom det och märkte inte mycket förutom lite regn. 

Nåväl. I Malmö strandade vi, signalfel på Öresundsbron. SJ visste inget och hur 17 skulle vi ta oss över till Danmark? Öresundståget gick visst, men där var det andra biljetter som gällde. Men vi rusade dit och hoppade på, ingen kollade någon biljett och hade de gjort då...grrrr.... Sen strandade det tåget i Kastrup! Signalfel! Då sprang vi till Metron och tog den in till city! Vi blev faktiskt bara en timma sena (men jag har reklamerat till SJ).

Sen S-tog till Gentofte! En liten sömnig by en mil utanför Köpenhamn. Rummet var väääälldigt varmt och vi fick till slut tag i en fläkt så det blev lite drägligare. 

Varför får vi alltid rummet längst bort i korridoren? Det måste vara nåt kosmiskt... ;) Jag fick nästan lite "The Shining"-vibbar här och väntade mig ett tvillingpar längst bort och order redrum skrivet på en dörr ;)

Här är julemerkets fader! Julmärket alltså...Einar Holböll var en postmästare som kom på idén med ett speciellt julmärke som man kunde köpa och klistra på extra på julbreven. Pengarna gick till tuberkulossjuka barn! 

 Lite fler roliga utsmyckningar i Köpenhamn: 
Den här boken var i skyltfönstret till en bokbindare! 
En liten hoppspindel undrar vilken zon han befinner sig i ;)

DSB, Danmarks statliga järnvägsbolag. DSB har monopol på huvudlinjerna och kör nästan all trafik i Danmark. 

Rundetårn! (Nej, vi var inte uppe..) Vi har varit uppe förut! Det är från 1642 som man kan läsa på tornets sida.

Mer följer en annan dag! Typ i morgon ;) 

3 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Många trevliga skyltar där på den sidan .Fina svanar i förra inlägget ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

södersvalka sa...

Haha, ni tjyvåkte!
Lite spänning skadar inte...
Finfina skyltar och spindeln är ju för härlig du fotat.

AnnaKK sa...

Köpenhamn är ju min närmsta huvudstad, och faktiskt tror jag att jag hellre skulle åka dit än till Stockholm på typ en weekendresa eller kortsemester! :-) Verkar finnas mycket fint att se där, och jag har åtminstone fått för mej att det är betydligt lugnare och gemytligare där än i Stockholm. Härifrån går det ju direkttåg dit, och det är tex vanligt att barnfamiljer och ungdomar tar det när de får lust att göra en dagsutflykt till Backen eller Tivoli. Fast jag har aldrig tågat dit - och inte ens åkt över Öresundsbron ännu. (När var det nu igen som den byggdes??) På nåt vis är Danmark för mej fortfarande att tura med färja från Helsingborg till Helsingör. :-)