02 september 2010

Mammograffiti?

I tisdags var jag på mammografering. Aj. Det.Gör.Ont. Men det kan det ju vara värt om det upptäcks någonting knöligt tidigt. "Har man möe fett i tuttarna kan man klämma ihop dom som pannkaker" sa den käcka sköterskan. Och det hade jag tydligen inte, då...mina ville inte alls bli ihopklämda :(

Men jag är lite klaustrofobisk (tänk om strömmen går när jag sitter där i kläm, vad gör man dååå?)

 Idag fick jag svar, de hade inte sett något. Men vad snabbt det gick! Svarsbrevet måste ha skickats igår, sitter det några robotar och kollar röntgenplåtar eller?

Det här var nog den...femte gången jag var där. En gång blev jag återkallad och det togs lite prover med en lååång nål. Men det var tydligen ingenting. Stressande var det då i alla fall...Men 150 kronor är det värt, absolut! (Och det finns faktiskt MÄN som får mammografera sig...män kan få bröstcancer, även om det är väldigt ovanligt.) 

13 kommentarer:

maria sa...

vad skönt att allt var bra med tuttarna :)

må så gott

Ulla sa...

Vad skönt att det såg bra ut. Jag har gjort mammografi en gång. Min tuttar är inte så stora, men jag tyckte inte det gjorde så ont och det där att man skulle kunna fastna hade jag inte en tanke på, men det kommer jag att tänka på nästa gång det är dags.
Ang surdeg så gjorde jag det enligt recept på rågsiktspaketet och där stod det att man kan frysa ner surdegen i upp till ett år. Det hade jag ingen aaaning om.

Helene sa...

Det är bra att mammografi finns...Det är en billig livförsäkring !!
Jag har varit 2 gånger och det känns ju lite faktiskt men som tur är går det ju fort : /
Ha en fin dag.
Kram Helene.

Unknown sa...

Mammografi er viktig for oss kvinner. Vel verdt pengene det koster! Så bra at de ikke fant noe hos deg.

Ønsker deg en god helg!

Daniel sa...

Ja skönt att tuttarna lever å mår!

AnnaKK sa...

Det är lite smärtsamt att lära sej en ny kamera också! ;-)

Nog måste det väl finnas svenska i systemisen!? Du får leta upp meny-knappen och bläddra runt lite där. Finns det ingen handbok på svenska med???

Anonym sa...

En Canon talar alla språk som finns! ;-) (Jo, jag kollade faktiskt, och det finns japanska och kinesiska också - var glad att du iallafall inte bara har såna krumelurer i din!!)

Skönt att handboken är på svenska - då ska det nog lösa sej med det andra ändå, ska du se. :-)

Men det kan absolut vara en bra idé att gå till en butik och be om en demonstration. :-)

Jag hjälper dej så gott jag kan om du vill - det vet du!? :-) Hade givetvis varit enklare om vi suttit i samma rum (och om du hade haft en Canon! Fniss...). Men det funkar nog ändå, så länge det handlar om grundläggande saker iallafall. :-)

/AnnaKK

Anonym sa...

Finemang!!! Då är det bara till att knata ut och fota nu då!? :-) Lycka till!!!

/AnnaKK

Fröken M sa...

Ojdå, kan bero på att något "hängde" sig när jag skrev till dig igår, förmodligen resulterade det i en kommentars bomb ;) Ha en toppen helg nu !! kram

Fröken M sa...

det var faktiskt en lättnad att läsa att så många fler med mig inte känner sig bekväma i offentliga omklädningsrum... jag var lite tveksam när jag stod där i måndags ;)

Anonym sa...

Jag gjorde i våras..gjorde inget ont=)

Bra att det finns, fick svar snabbt jag med.
Kramen Ninni

Fröken M sa...

Fästingar måste vara det absolut onödigaste djuret som finns ! tack och lov satt de inte fast på huden utan bara kröp på kläderna, men äckliga är dom !!

Cupa B sa...

Tuttelitutt och hur var det här då...
Nu har du gjort det!

Nu får du bjuda på foton som är tagna med din nya superkamera, väntar med spänning!