17 juni 2011

Fågel"sång"

 Mja, vackert vet jag inte om man kan kalla grönfinkens gulsparvens läte, inte om man jämför med koltrasten (som satt och drillade intill, men osynlig för mig) Men den är vacker den här lilla krabaten:
 Det ser nästan ut som om den har tänder, hihi...
 Så hörde den mitt kameraklick och blev lite fundersam.
 Men den var snart igång igen med drillandet! 
Så här vackert väder var det igår. Jag var ute nästan hela dagen kändes det som. Först träffade jag Mimmi i Stadsträdgården (hur gjorde man innan sms fanns..?) Sen hem och åt en smörgås och så ut till Zakrisdals fabriksområde och plockade smultron. Det är där cykeln står. Sen på kvällen cyklade jag ner till Zakrisdals nya villaområde där det byggts en ny flott brygga. Det var bara jag som ville låna den just då och det hoppas jag inte invånarna hade något emot. En sån här stor brygga kan väl inte vara privat? 

Idag har det regnat nästan hela dagen, men nu ser jag solen titta fram! 

5 kommentarer:

Lambergsfrua sa...

Vilka fina foton - igen. Grönfinken är i alla fall vacker att titta på ;)
Vi har varit nere på den där stora bryggan vid Zakrisdals villaområde. Jag tror inte någon protesterar, om man går ner där och sitter en stund. Det är ju inget låst område och finns inga skyltar uppsatta.
Jag jämför med bryggorna vid Lambergskanalen. Det "tillhör" båtklubben Lodet, men hela området är kommunalt. Båthusen däremot är privata.
Jag undrar om du vet, vad den liljeväxt heter, som jag la ut på min blogg för några dagar sedan. Jag trodde kejsarkrona, men inser efter koll på Google, att jag har fel.
Kram!

Inanna sa...

Ja jag håller med dig :) Finns verkligen hur mycket som helst nu att fota. Det var ju bara det där med vädret då....*tittar ut genom fönstret på regnet som står som spö i backen* men men...desto mer uppskattar man de soliga dagar man får:)

Mimmi sa...

Vilka fina bilder :) men jag tror att det är en Gulsparv du har fått på bild :)
Nu vill jag ha solen igen .men den skall inte komma ordentligt under Juni månad har de sagt .

AnnaKK sa...

Igårkväll satt det en gråaktig fågel på telefonledingen och sjöng så grannt. Lite osäker på vad det var för en "gök", men kanske järnsparven. :-) På tal om gök förresten, så har jag aldrig sett en sån, men häromkvällen när jag gick en runda med hunden så var det plötsligt två ko-ko:n väldigt nära oss! Då hoppades jag faktiskt att jag skulle lyckats få se en skymt av göken - men icke...

Idag ska det visst blir regn framåt eftermiddagen. Ännu så länge är det bara duggregn... <:-)

En sån där brygga vill jag också ha - fast då behöver jag en stor sjö också förstås... :-)

Ha en fin dag!!!

soffie sa...

otroligt vackra bilder:)