19 januari 2014

Hållit nyårslöftet!

Jo, jag hade faktiskt ett...att inte äta (för mycket) chips! Och det har jag hållit hittills i år! Inte ett enda chips har jag ätit. Och inte så mycket annat onödigt krafs heller. Lite jordnötter (ekologiska) har det förstås slunkit ner, och lite choklad, men bara nån bit om dagen, jag är ingen stor "godisråtta". 

Men chips har varit min tröst och passion...Jag har ju inte nämnvärt gått upp i vikt av detta chipsfrossande heller, så det var väl inte därför jag tänkte att jag skulle hålla igen på dem, utan mer för att det kändes lite...onödigt! 

Nu har jag ju inte tänkt att aldrig mer äta ett chips, men inte flera påsar i veckan kanske...

Jag har inte heller varit sugen på chipsen heller. Något måste ju tröstcentrat i hjärnan få roa sig med, men nu har det mest blivit pistagenötter! De är ju så konstruerade att man gör av med en hel del energi när man ska öppna dem, puh. De är ju lite halvöppna, men en del är mindre halvöppna än andra, och då får man ta iiiiiii! 

Pistagenötter innehåller en hel del fett och har kalorivärde 602 kal per 100 gram. Men jag sitter ju inte och knaprar i mig ett hekto nötter varje kväll precis... Fettet är rätt nyttigt, även om de man köper är både rostade och saltade, egentligen ska de väl vara naturella om det ska vara optimalt nyttiga...

Men de är väl bättre än en påse chips i alla fall :D

Mums...mums...nej! ;) 
(Bilden lånad från OLWs sida, gratis reklam ;) bästa chipsen enligt mig)


5 kommentarer:

soffie sa...

va duktig du är, själv var mitt nyårslöfte att simma minst 3 gånger i veckan och det har jag gjort:)

Lambergsfrua sa...

Pistagenötter är gott, men chips tillhör inte mina favoriter. Du är duktig som har lyckats undvika något, som du tycker är så gott.

Nyårslöfte har jag inte givit för jag brukar aldrig kunna hålla dem. Antagligen har jag alltför orealistiska mål ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

AnnaKK sa...

Bravo!!! :-)

Just chips slutade jag med för ganska länge sen, men min passion har istället varit ostbågar. Men de senaste månaderna har jag struntat att köpa såna till fredagsmyset och istället satsat på naturgodis. Egentligen tycker jag inte att det är alls lika gott, men jag inbillar mej att det åtminstone är nyttigt!? <:-) Vilket det med all säkerhet inte alls är - men kanske nyttigare än ostbågar iallafall...?

södernöt sa...

Inte lätt att att bryta vanor. Själv har jag lovat mig att att minst ett kilo godis om dagen men ännu har jag inte lyckats! ;-)

Russin är gott men även dom är väl sockrade för att vi ska få behov av dom?!
Är det någon som vet?

mammakero sa...

Chips är så himla goda, men inte heller jag har ätit några iår! Det trots att jag inte avlagt något löfte, men väl för att jag enligt min diet inte ska äta potatis... (Fast chips har jag ätit ändå!!) Jag älskar lättsaltade, för jag äter chipsen för saltets skull...
Nötter är jag inte så förtjust i, men frön (oxå saltade och helst rostade med) är favoriter!