16 januari 2014

Saker utanför mitt fönster

Ja, det är ju de små pippina som hämtar sina jordnötter. De är inte lika rädda nu om jag skulle råka röra mig i köket, utan tar sin nöt och äter upp den. 

De flyger dock rätt fort...

Jag satt igår och såg på handbollen (Sverige vann, tjoho!) och efter den var det ett program på Kunskapskanalen (himla bra kanal) om Scientologin. Jag har ju bara hört lite grand om denna konstiga sekt (Tom Cruise är ju ett flaggskepp inom den) men här fick man veta lite mer. 

Från Wikipedia:
Enligt dessa läror fanns det för 75 miljoner år sedan en intergalaktisk härskare vid namn Xenu, som bestämde sig för att råda bot på överbefolkningen på de 76 planeter han härskade över. Detta gjorde han genom att kalla in folk till en skattekontroll. I stället blev dessa miljardtals människor injicerade med en blandning av alkohol och glykol, vilket gjorde att de blev förlamade, och därefter lastades de ombord på stora rymdskepp och fraktades till Jorden (som då hette Teegeeack), där de placerades i vulkaner och sprängdes med vätebomber. När de dog åkte deras själar - "thetaner" - upp i atmosfären där de fångades in i elektroniska fällor, varpå de fraktades till stora biografer där de fick se långa filmer där de implanterades med falsk information om sitt förflutna. Efter denna hjärntvätt flockade thetanerna ihop sig i kluster som fäste sig vid de få människor som fortfarande levde och hade kroppar. Enligt dessa läror har vi fortfarande dessa kluster av kroppsthetaner i våra kroppar, och det är de som får oss att handla irrationellt. Denna händelse kallas The Wall of FireIncident II och R6-implantatet.

Detta säger L Ron Hubbard, en science-fiction-författare som på 50-talet grundade denna eeeh...tro. 

Allt inom rörelsen kostar ju pengar, från början bara en mindre kostnad för en bok, men vill man stiga i graderna blir det dyrare och dyrare.

Man kan även gå med i det s.k Sea Org (Sjöorganisationen) där man skriver kontrakt på en miljon år! (Vad säger facket om det tro? Nej visst nej, det är ju USA...)

Scientologerna avskyr psykiatrin och menar att även kaffe är en drog som man bör undvika! Hm..

Själv är jag skeptisk till alla de som säger att "jag har sanningen!" 

Men det är intressant att se hur hjärntvättade människor lätt blir. Programmet går att se i SVT Play fortfarande, och heter Scientologins hemligheter. 

7 kommentarer:

Gunnar sa...

Det räcker med kaffet för att jag ska hålla mig borta från dessa snurrigheter.
Fågeln i flykt var häftig!

södertvättad sa...

Jojo, men vad var då meningen med att spränga människor för att sedan inplantera själar i dom. De bör väl ha haft själar i sig när de sov? Var det inte meningen att alla skulle dö med vätebomber?
Var och en blir salig på sin tro...hjärntvättade är vi väl var och en på sitt sätt? Vad är etik och moral? Ett påfund för att vi inte ska slå ihjäl varandra!
Ett anarkistiskt samhälle skulle snart decimera antalet människor på jorden om inga straff fanns tror jag. Min sanning...eller är jag hjärntvättad???? Hua!

mammakero sa...

"Var och en blir salig på sin egen tro", som mormor alltid sa. Det som inte jag gillar med fanatiker (om det är muslimer eller veganer) är att de vill att alla ska leva som de anser rätt. Jag låter folk tro på vad de vill och vill faktiskt att de låter mej tro på vad jag vill.

♥ Carina ♥ sa...

Det är lite skrämmande att vi människor är så lättpåverkade.
Fina fågelbilder!
kram

Soffie sa...

Låter som ett intressant program, kramen till dej

Camilla sa...

Jag tycker det är otäckt att folk går på sånt där. Särskilt människor som man tror ändå har något slags sunt förnuft, som Cruise och Travolta!

Anonym sa...

Jag har sanningen. Men den tiger jag om. ;)