19 mars 2014

Måne och röntgen

I söndags var det fullmåne, men den här bilden tog jag i måndags kväll...det var fina molnslöjor framför månen och den hängde bakom björken! 
Foto: Lite trolsk månstämning ute... :)

Igår var jag på datortomografi för min mage...

Foto: Nu är det klart... Pust.
Jag hade fått en tid klockan sex på kvällen! När jag kom dit fick jag en flaska med en dryck som smakade vatten, fast det skulle visst vara kontrastvätska i. Den skulle jag dricka under två timmar och det gick ju bra, det var åtta dl, inte så jättemycket. Men sen när jag blev inropad i röntgenrummet skulle det sättas en nål (som jag skulle få mer kontrastvätska genom). UUU... jag har ett mycket komplext förhållande till nålar i vener (de förstörde ju min arm för en månad sen, med en felsatt nål). 

Nåja, det är ju bara att gilla läget...men min vänstra arm ville inte gilla...så där gick venen sönder, så det blev att sätta den i den högra :( och mina ben skakade som om jag hade frossa...Jag försökte att slappna av, men det gick inte! Men höger arm var med på noterna och kontrastmedlet kom in och det blev lite...varmt. 

Sen fick jag åka fram och tillbaka genom en båge (ingen tunnel alltså) och hålla andan då och då. Det hela tog väl 10 minuter och gick bra. Sen fick jag sitta i väntrummet en stund (de vill se så man inte reagerar konstigt på medlet) och sen äntligen tog de bort nålen och jag fick åka hem! Puh, jag var helt slut efter detta. Sen drack jag en massa vatten (hade druckit mycket hela eftermiddagen också) och nu på förmiddagen dricker jag mycket med. Man ska skölja ut kontrasten.

Och nu snöar det ...suck...

3 kommentarer:

mammakero sa...

Fy fabian för nålar! Jag avskyr dessa tingestar, så jag förstår att du började skaka. Det skulle jag oxå göra och gråta... Fick mer än nog av att se hur det var för maken under hans cellgiftskurer. De gjorde dessutom alla blodkärl extra sköra och mot slutet var det svårt att hitta någon ven som höll för nålar...
Jag skickar massor av varma kramar till dej!

AnnaKK sa...

Uuuh... :-( Jag är inte heller förtjust i nålar - och jag känner mej sjuk bara jag vistas på ett sjukhus (t o m när det inte ens är jag som ska undersökas eller så).

Hoppas du snart får svar på röntgen - det är fruktansvärt jobbigt att inte veta och vara tvungen att vänta och vänta och vänta... :-(

Hoppas vädret bättrar sej och att du får en fin helg!

Kram!!! :-)

i stora drag sa...

Hej Yvonne!
Ja, usch och fy vad vi måste gå igenom. Hoppas du får ett bra besked efter detta besvär.

Härliga vårtecken du och Mimmi var ute och hittade! En citronfjäril såg jag i torsdags, men den hade brått förbi.
Kram Pia