25 maj 2014

Blommor och fåglar!

Idag har jag varit på medeltidsmarknad! (Bilder kommer sen) och det regnade tyvärr, men det var kul ändå! Det var uppe i Finnskogarna i Värmland, i Lekvattnet. Det fanns lite att titta på...och att äta...och det räckte!

Här hemma var det finare väder så jag cyklade ner för att plocka liljekonvaljer, det finns otroligt många i år tycker jag! 

Fotade en liten fjäril också, sort vet jag ej! 


Sångsvanarna bor kvar i kohagen (f.d. kohagen...) dock ser jag inga ungar än. 

Ungar har däremot gässen lite längre ner i hagen! 

En unge däremot hade jag på balkongen igår! Den kom nerdimpande från skyn taket till mitt fönsterbleck och satt där bortemot en timma. Sen var den bara borta, hoppas att föräldrarna hittade den. Eller tvärtom...
Foto: Fick ett litet besök på fönsterblecket förut! Gråsparvarna bor ju på taket, så den här ungen måste ha hoppat ut och råkat landa här på mitt fönsterbleck. Den satt där nån timme och sen var den borta, hoppas att den kom till rätta...föräldrarna var på taket och tjittrade, vad de sa vet jag dock inte...

6 kommentarer:

soffie sa...

usch vilket skitväder det varit i helgen men nu på kvällen ville sig solen fram:) hoppas den vill va framme på lördag det blir en hel del folk som kommer då, va fina bilder du visar!Kram

AnnaKK sa...

Här regnade det nåt hiskeligt under natten till i lördags. Och åskade - har nog aldrig förr varit med om så otroligt många blixtar!? Det blinkade i ett - nästan som ett stroboskop!! Men som väl var var inte ovädret alldeles över oss, så dundret var mest bara ett avlägset muller.

Igår var det toppenfint väder här, men någon medeltidsmarknad gick nog inte av stapeln i denna trakt...? Och jag hade ändå inte haft tid att gå på den isåfall - fast kul hade det säkert varit!!! Även om det hade regnat! :-D

Väldigt tjusig fjäril du har fotat - men jag har inte heller nån aning om vad det är för sort. Finns nån Facebookgrupp där man kan få hjälp med artbestämning, ska tipsa dej om den nästa gång jag är inne där! :-)

För övrigt håller jag med dej: Det är toppen att läsa på surfplattor, men ganska värdelöst att skriva. Just Facebook kollar jag ofta på surfplattan, och tyvärr blir det allt för ofta som jag bara trycker på gilla-knappen då istället för att skriva en kommentar... <:-)

södersol sa...

Va kul en fågelunge på din balkong. Den kanske kommer tillbaka!? :-)

mammakero sa...

Det har varit fint väder i dag och i går, men lördagen bestod av moln och mer eller mindre regn... Har just plockat in en liten bukett med liljekonvaljer, som står brevid mej och doftar fantastiskt!

Gunnar sa...

Det växer massor med liljekonvaljer i vår trädgård också. Vi har inte planterat dom medvetet men dom första kom med som "fripassagerare" när vi tog plantor hos svägerskan.
Hoppas att fågelungen klarar sig.

Lambergsfrua sa...

Fantastiska naturfoton hos dig som vanlligt. Tittar och njuter. Tack för att du delar med dig :)
Kramen,
Lambergsfrua