01 maj 2014

Månskära

Ja, så var det första maj...och en rätt så kall sådan. Ännu värre var det här igår på Valborgsmässoafton. Regn och blåst. Ja, jag stannade hemma i min soffa, jag har stått och frusit på tillräckligt många Valborgsmässoaftnar så det räcker! Sambon var på quiz så honom var det inte synd om heller! 

Just nu i ett fönster nära mig: 
Dikten är Bo Bergmans, Flickan under nymånen.

 Och så lilla turkduvan. Sovandes uppe i björken. Hur sjutton kan de sitta och sova sådär utan att ramla ner? Och hur ska det gå när skatorna återkommer och kräver sin björk åter? :O Ja, den som lever får se! 

5 kommentarer:

Lambergsfrua sa...

Fina foton som vanligt, men det av nymånens skära är helt fantastiskt.
10 poäng av 10 möjliga :)
Kramen!

AnnaKK sa...

Ja, det var kylans fel att jag fördärvade min mobil! >:-I Gårdagen krävde ju täckjacka. Brrr! Hade jag tex kunnat haft t-shirt istället, så hade det inte funnits nån "lömsk" innerficka att glömma mobilen i...

Såg också den där månskäran häromkvällen! Fin!!! :-)

Mimmi sa...

Jätte fina bilder:) Bra ljus speciellt på duvan i björken:)
Jag stannade hemma också..som du vet:)
kramizz

Gunnar sa...

Fina bilder! Hoppas att duvan kan försvara sig. Ett gäng skator är inte att leka med.
Soligt o kallt här i Motala.
Trevlig helg!

mammakero sa...

Tycker nyskäran till måne är den vackraste månen, vet inte om det är med det som med att våren väcker samma kärlek...! (Det där lät en smula flummigt). Valborg var kall, riktigt kall! Andra maj var oxå kall, på natten, jag vaknade och det var vitt på gräset av frost! Tur att jag inte ryckts med av värmen och planterat ut mina pelargoner!