11 maj 2014

Lek med närlins på Canon

Jag har ett set med närbildslinser till mitt 55-250 objektiv. Det tänkte jag testa utomhus när det för en gångs skull inte regnade...det var inte så varmt dock, så det blev inte så många bilder, för jag frös om händerna! 

Här är det en blyg viol som står modell! Det är lins nr 2, alltså 2x. 

Här är det faktiskt ingen lins på alls, mer än det vanliga objektivet, inzoomat till 250 och då blir ju närgränsen lite längre bort, ca en halvmeter eller så tror jag. 

Här är det också x2 linsen. 

Och den här violen ser inte så blyg ut, snarare förvånad! 

Här är det en lins på...också x2. 

Här är den största linsen, x10. Då blir det välllldigt nära och svårt att hitta fokus. Mycket kort fokusplats eller vad det heter...


Fast rätt fint!Lite trolskt sådär...


Och idag regnar det igen :( Suck, vad jag längtar efter värme, fjärilar och att kunna sitta på balkongen och lukta på blommorna! 

10 kommentarer:

Gunnar sa...

Spännande att se hur fotona kan ändra sig när du använder olika linser.
Vattendropparna är verkligen läckra.

soffie sa...

otroligt vackra bilder, blä för skitväder jag verkligen hatar det...kramen

AnnaKK sa...

Jag har fortfarande inte fått tummarna ur till att plocka fram min närbildslins - fast att jag varit sugen många gånger!! Men vind- och ljusförhållandena ska ju helst också vara tajmade med macrofotolusten, och det har det varit sämre med. Och fy tusan som det har regnat emellanåt den här helgen!!! :-(

Du får skaffa dej en sån där gasoldriven terass-kamin, som du kan ha på balkongen!? Och en rejäl bygglampa som kan ersätta solskenet... :-)

Mimmi sa...

Helt otroliga vackra bilder:) Underbara färgar i dom och på den bilden med den största zoom ..den blev ju jätte bra .visst är det svårt att hitta fokus då .men jag tyckte att du lyckades perfekt med det :)kramizz

bosseliden sa...

Jag gillar ditt sätt att leka och utforska. Här är en till som längtar efter värme och fjärilar. Kram Bosse

Faye sa...

Hej! Jag har skrivit ett inlägg på min blogg om hur vi kan hjälpas åt att stoppa djurmisshandel! Vi behöver fler människor som skriver upp sig och stödjer detta! Det skulle verkligen hjälpa om du ville läsa inlägget och sedan sprida vidare!
Alla djur förtjänar kärlek! Kram!

Maria Thorbjörnsson sa...

Härliga närbilder..är det ett closeup.filter du använder..

AnnaKK sa...

Regnar det än??? :-/

Här är det helt igenmulet denna morgon, och jag tyckte de sa på radion att man kan förvänta sej både skurar och åska. BLÄ!!!

Men imorgon ska det väl vända, och börja bli bättre igen!? (Eller är det något som jag bara har drömt att jag har hört...??)

Ha det bra!!! :-)

Camilla sa...

Vackra bilder, blir glad i själen av dem! :)

söderbastu sa...

Styvmorsviol, så fina foton.
Kan inte bli bättre!