17 maj 2014

Kosläpp! Mu!

Idag har jag varit på kosläpp! Som tur var ville en kompis också med (och hon har bil...) Gården ligger i Östra Vee som ligger ett par mil utanför Karlstad.

Här bevisas det att gräset är grönare på andra sidan! 

 Efter att ha väntat en bra stund så släpptes korna äntligen ut! Det var ett skuttande och muande, men en del stannade upp och tog in vårens dofter. 


Väl hemma var jag nere till stan en sväng på kvällen, och på vägen utmed älven så fanns de här små söta: 

På tal om kor, ni kanske har sett att det har dött fem kor på en äng nära Bellevue! Det har gått kossor där och betat i tio somrar, men i veckan när de släpptes ut så dog det fem stycken inom ett par dagar! Bonden har tagit hem de övriga (som också är sjuka) och de vet inte vad det beror på! Förgiftning eller något? Prover är tagna på området och även på djuren...svar väntas till veckan! Otäckt! Och så synd om djuren och bonden! 3 kommentarer:

mammakero sa...

Men vad gräsligt att fem kor dör inom loppet av några dagar!
Har själv använt hela helgen till massor av utevistelse och har njutit massor av solen och värmen! Tror banne mej att jag fått ett uns solbränna oxå!

AnnaKK sa...

Läskigt med korna som dött/blivit sjuka. Hoppas verkligen att de hittar orsaken!!

Sånt där kosläpp som du varit på skulle vara kul att åka på nån gång. :-) Jag har visserligen själv varit med på ett antal kosläpp, men det är inte riktigt lika kul att agera levande stängsel (dvs stå/springa och mota ystra kalvar/ungdjur så de inte ska springa igenom det riktiga stängslet) som vad det måste vara att stå på säkert avstånd och bara fota kalabaliken! :-D

södermaj sa...

Vilka härliga ko foton!
Äntligen får dom komma ut och
beta av det gröna gräset.

Om dina kossor på Bälle får du
berätta när du vet vad det beror på.