27 augusti 2012

Lite balkong...

Nejlika är en underskattad balkongblomma tycker jag! Jag köpte tre stycken i våras, grusnejlikor kallas de, och det har blommat så fint hela tiden. Jag klipper bort alla vissna blommor, så kommer de igen snart. De är rätt tåliga verkar det som... 

Men min lilla vinranka gav inte ifrån sig många druvor, så nåt hemmatrampat vin blir det inte ;) Få se hur den mår nästa vår...

Idag har det varit en väldans solig dag, fast hu, vad det var kallt i morse! 7 grader är inte mycket för en frusen själ. Det blev vantar och luva på vid cykelturen! Hoppas värmen kommer tillbaka lite grand i alla fall! 

10 kommentarer:

Mallan sa...

Så fin grusnejlikan är :-) Här var också riktigt ruggigt imorse, men det blev varmt under dagen.

Johanna sa...

Då kanske man skulle försöka sig på och ha Nejlika i ballkonglådan nästa sommar :) Fin var den i alla fall! synd det inte blev några vindruvor, bättre lycka nästa år :)

Ninni sa...

Men så vacker, jag gillar nejlikor jag har en mini i en av krukorna.

Här har det inte blivit några druvor i år, alldeles för kallt=(

Kramen

Nonne sa...

Nejlikor allmänhet e tyvärr underskattade. Vita nejlikor e tabu men annars tycker jag de e otroligt tacksamma o fina, man får mycket för pengarna. Vindruvor e kräsna rackare o trivs bäst i växthus eller där nere i söder. ds: Mycket tjusigt fågelstreck i förra inlägget. Ha det gott.

soffie sa...

men va kul att det blev några druvor iallafall, men brrr höll på att svimma av köld i morse hade värmen på då jag åkte till jobbet, kramen

Gunnar sa...

Det var en fin variant av nejlika. Vii har bara borstnejlikor i våra rabatter.
Vi har en vinranka som är inne på tredje sommaren och det finns ännu inga druvor men den tycks ta sig bra.
B.s
Kan inte hitta nån Mögtjärn? Är du säker på att den heter så? Ibland kan det officiella namnet på kartan skilja sig från vad en tjärn kallas i folkmun.

mammakero sa...

Limegröna tobaksblommor och rosa nejlikor är jättefina tillsammans! Nu var det flera år sedan jag hade det i mina urnor på trappan...
Du hade ju något som liknade druvor på din ranka! Vi har en ranka utanför sovrumsfönstret, men den hade bara blad...
Hu, hösten är här...!

AnnaKK sa...

Min hiskeliga staketdruva kommer att fö´ många fåglar inom det närmaste - det blir en stor skörd! Så vill du trampa vin kan du komma hit! ;-) Har aldrig testat att göra nåntin alls av dessa druvor faktiskt, mer än att äta dem precis som de är. Och så är det ingen jättesucce, för det är så rackarns svårt att få bort kärnorna från fruktköttet!? 8-I Men om man kan tänka sej att svälja rubbet, så är de ganska goda. :-)

Här var det visst inte mer än sex grader i morse. Hö-ö-ö-öst...

södersol sa...

Huja snart vissnar blomstren....
bara några dagar kvar i augusti.
Passa på och njut av all fägring!

Gunnar sa...

B.s.

Ja nu vet jag vilken sjö du menar. Den ligger faktiskt inte så långt från vårt ställe. Jag har cyklat där ganska mycket för några år sen.