02 december 2008

Första julkortet!

Har kommit ända från Indien! Happy Christmas står det över den fina julgranen! Det är vårt fadderbarn Somnath som skickat detta. Vi har fått massor av brev genom dessa fem år som vi "haft" honom. Det är tack vare att jag såg en film med Jack Nicholson (About Schmidt) som jag tog tag i tanken med ett fadderbarn och ringde Barnfonden som gav oss denna kontakten med en pojke från en by utanför Bombay.

Han var då åtta år (nu är han tretton och vill bli polis...) och mamman som var änka med fyra barn tog dagsverken där hon kom åt. Nu har de kunnat köpa en ko för en del av våra pengar (200 kr/mån) och lagt om taket på deras hus! Jag skickar ner små saker när jag skriver brev och sist skickade jag med en solcellsdriven miniräknare. Det är alltid roligt när man ser att något man gör ger resultat!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh va fin bloggen har blivit!!! Vilket html-stjärna du är! Jag är rätt trött på min (på många sätt), du kanske vill göra en insats? : )

Du har dessutom inspirerat mig till att skaffa ett fadderbarn. Får man välja land?

Yvonne sa...

Ja, man får välja land o flicka/pojke om man vill. Kolla hemsidan. Det ÄR roligare än att bara ge till annan verksamhet (som också behövs visserligen)

Och så mycket HTMLlat har jag inte gjort, det finns ju mallar men de är rätt tråkiga :( Skulle vilja ha det på MITT sätt, men vet inte riktigt hur. Olika domäner har ju sina mallar...