12 maj 2012

Dä blåser i träa ida...

Jag lekte lite med ett par vitsippor som jag hade tagit in, jag hällde blå karamellfärg i vattnet och då blev det så här:  
Vad sippan tyckte om detta estetiska övergrepp (?) vet jag dock inte...kanske tyckte den att det var roligt att få lite färg på sig och inte bara vara "ljus och fräsch" ;)

Det finns många små fina blommor på marken nu, det gäller bara att gå nära, nära så att man ser dem. Nedan är ett backskärvfrö.

Och en gång för länge sen så lyste faktiskt solen här i Karlstad...körsbärsträden blommade (nåja, det gör de än) och luften var någorlunda varm på morgonen. Nu har det mest regnat och blåst i en evighet tycker jag som vill ha ljumma vindar att cykla i (helst medvind hela tiden också) 

Vindar, ja, här nedan är konstverket Vindarnas boning som står bredvid teatern. (bilden är en aning en hel del modifierad för att ljuset skulle komma fram. Skulptuen är gjord av den finländske konstnären Aimo Tukiainen och skänktes av Finland som ett åminne över de finnar som kom till Värmland på 1500-talet. 

Igår kväll bröt solen igenom det gråa täcket till slut på kvällen! Men vad det blåste! När man får stå upp och trampa i en nerförsbacke, DÅ vet man att det blåser mycket!

Tidigare på dagen hade jag varit och hälsat på Lambergsfrua och hennes man och pratat resor och lite annat trevligt. Det är alltid lika kul att få sitta på deras fina balkong och få ett annat perspektiv över Karlstad! 

10 kommentarer:

Gunnar sa...

Nu är solen tillbaka och det ser ut att bli en härlig dag i Karlstad.
Ja visst är det fint med alla träd och buskar som blommar.
Trevlig helg!

AnnaKK sa...

Jag såg stora solar på väderkartan vid Karlstad (och norrut) igårkväll. :-) Man kanske skulle skaffa sej ett nytt perspektiv genom att intaga fika på DIN balkong idag!? ;-) För här regnar det bara, och är hur trist väder som helst... :-/

Kul experiment med karamellfärgen i vitsippans vatten. :-)

i stora drag sa...

Lite synd om vitsippan tycker jag nog, men det är intressant att se var vattnet sugs upp först! :)

Inget kul väder här heller, blåsigt och regnigt.

Du får be vindarna hos dig att flytta tillbaks in i sin boning! Fina bilder!
Ha en fin helg! /Pia

mammakero sa...

Som det blåste! Jättemycket! Idag är det mest mulet och ingen direkt värme, 12 plusgrader. Fast det blåser inte lika mycket.

soffie sa...

hua vad det blåser, brrr tack för idag jättetrevligt:) kramen

Lasmbergsfrua sa...

Det var så roligt att du vill komma och prata resor en stund.
Dina foton är så vackra och den där backskärvfrö är en riktig skönhet, om man går riktigt nära. PÅ lite avstånd ser den mest ut som en blek vitklöver;)
Kul att experimentera med vitsippan. Lustigt att den suger upp färgen längst ut i kronbladen först. Spännande!
De här två dagarnas blåst har varit riktigt otrevliga tycker jag. Hoppas på lite lugnare vindar i morgon.
Kramar,
Lambergsfrua

AnnaKK sa...

Okej, inte fika hos dej vecka 26 då... ;-)

Vad härligt med en resa till Frankrike!! Destination??? Jag skulle inte tacka nej till en vinresa till Alsace... :-) Husbilen är franskbyggd, förresten. Undrar om den skulle kunna sköta snacket, ifall vi körde dit!? 8-) Men förmodligen kommer vi förr till Karlstad än ens över Öresundsbron. I helgen kom vi till västkusten - igen. :-)

Ninni sa...

Va häftig vitsippan blev=) Har gjort så med vita tulpaner, kul.

Ja nu strejkar vi över vädret snart..suck=(

Ha en fin dag..kramen

Mimmi sa...

Så häftigt med vitsippan :)
Jag är så förbaskade trött på den förbaskade blåsten,,man kan ju inte göra något ute när det blåser så förbaskat.. så nu har jag fått det mesta förbaskat ur mig ;)
kramizz

Pytteälgen sa...

Dina bilder är magiska Glasis! Våren känns närvarande :)

kram från Pyttis!