19 maj 2012

När jägaren blir jagad

 Äntligen lite varmare luft ute! 20 grader på eftermiddagen, det är skillnad det mot bara 13-14! Då vill jag gå ut och kolla i naturen om det finns nåt spännande att fota! 

En liten spindel på en gulliva fanns det...

Och kolla här...vilken tuffing! Det är Casion jag har med mig som sällskap på turen, och den har jag ställt på supernärbild. Det är inte alltid man lyckas få rätt fokus, men här gick det bra: 

Jag upptäckte inte krabbspindeln förrän nån minut senare! Och trodde att jag skulle få bevittna ett drama när den fångade skalbaggen...men ack vad jag bedrog mig, skalbaggen kliver helt sonika ÖVER spindeln och blir inte uppäten! 

Kanske inte små bruna baggar smakar så gott...?

Eller så blev spindeln sur för att jag fotade...

Men han bredde ut sina långa armar och väntade på ett nytt offer: 

Lite senare fick jag syn på de här: 
 Uäck! Jag tror att det är tvestjärtar...och vad de håller på med är väl inte svårt att lista ut...hmm...

Men här har en annan krabbspindel fångat ett byte som den ville ha! Först såg jag inte spindeln utan tänkte fota biet/getingen när den satt på blomman. Men så stilla den sitter, tänkte jag...och det var ju inte så underligt! Är man fångad av en krabbspindel så rör man sig inte så mycket kantänka...

Mossorna blommar också: 

Och en liten lav. I lav jo, som man säger ;) 

Nu är det bara att vänta på lite varmare väder ändå, som är utlovat i veckan. Sen har jag köpt nya blommor till balkongen och planterat. Men det får bli i nästa inlägg! 


8 kommentarer:

Mimmi sa...

Herregud .. vilka bilder .. vilken dramatik du fick uppleva på din tur .. jag är riktig avundsjuk på att jag inte var med där :) Kanon bilder helt enkelt .. helt otroligt .. jag har inte sett sådana bilder förut med en sån dramatik också :)
tummen upp :)
kramizz :)

Vitsippan sa...

Hej Yvonne !

Vissa skalbaggar acsöndrar väl något som gör att spindlarna inte vill äta dom.Den är ju så genomskinlig den där spindeln, den kan man väl knappt se med blotta ögat. Den översta en sådan har jag haft eller kanske har kvar mellan stora rumsfönstret.Som mumsar i sig småflugor.

Vad Du kan,med mobilkameran ska det gå att zooma, men inte när jag vill.Efteråt kan jag det.

Visst är det skönt att det blir lite varmare, fast det blåste rätt mycket idag här i Södertäljetrakten

Ha en fin kväll.

Kram Mi

Vitsippan sa...

tyckte inte jag såg något stavfel, men lik förbaskat blev det ett på avsöndrar.

Fröken M sa...

Fantastiska bilder !!
ÅH, jag hoppas värmen är här för att stanna !! Blir det fint väder i morgon ska jag ta med kaffe och en bok ut och bara njuta ( C ska minsann få ta viggo för nu har han haft massvis av egentid på golfbanan medan jag har busat med vår vilde )

söderarla sa...

Hujeda mig vilken ryyysligt bra spindelföljetong!

Iiiiiiiiiii vilken läskig spindel!
Förhoppningsvis finns den bara i Karlstadtrakten...som sagt, i världen finns det massor av olika världar. Livet i insektsvärlden verkar hårt och brutalt, det gäller att överleva ifrån alla lurande faror och vem äter krabbspindeln som knappt går att se?

Huuuuu!

mammakero sa...

Usch vilken läskigt spindel! Den syntes inte först och vilka långa ben den hade! HUVVA!
Åå vad jag längtat efter dina närbilder på minilivet i naturen! Alltid lika fantastiskt att se!

AnnaKK sa...

Den lilla världen är otroligt spännande (och inte sällan även skrämmande...) att blicka in i genom kameran! :-D

amaira sa...

Hej i sommarvärmen! "Tvestjärtarna" du fotat är skalbaggar med korta vingar, och heter mycket riktigt kortvingar. Riktigt snygga såna du fick tag i med kameran! Vet tyvärr inte vad de heter.

Och krabbspindeln som fångar ett "bi", har fångeat en blomfluga som leker bi, för att inte bli uppäten av fåglar, eftersom bin sticks. Men spindlar bryr sig inte om någon gadd.

Fina spindlar också!!