28 juli 2012

Mer Borås!

 Det blev faktiskt lite mer Vänga en dag! Det finns ett ställe där som heter Vänga Kvarn. Det är en restaurang/café som har musikkvällar i den natursköna omgivningen. Som namnet antyder så finns där också en kvarn där de mal och säljer mjöl! Även ett litet arbetslivsmuseum och galleri finns det. Kvarnen har funnits där sedan mitten av 1800-talet. Men fast jag bott i trakten så har jag aldrig varit där förut...


En liten gärdsmyg ville vara med på bild!


När man går till caféet så går man över en bro. Då börjar en röst berätta sagan om de tre bockarna Bruse! De står på en mindre bro nedanför och där finns också trollet!

Det är ett populärt ställe för motorcyklister i den övre tonåren medelåldern  mellan 60 och döden...

Vackra speglingar i de gamla fönstren blir det på kvällen...

Andra speglingar (kanske inte lika vackra...) blir det i motorcyklarna som beskådades av de här damerna! 

Och så en liten påminnelse om att "comb-over" inte är snyggt...

10 kommentarer:

i stora drag sa...

Skönt att du hade tur med vädret, allt blir ju så mycket vackrare med lite sol. Kul att få se dina "resebilder". Gillade den där Bockbron och de söta kycklingarna i ditt förra inlägg.
Ha det bra! /Pia

♥ Carina ♥ sa...

Du är fantastiskt duktig med kameran!
Jag håller verkligen med dig på den sista bilden ;)
Kram

Lamvergsfrua sa...

N har jag njutit av dina fina foton och ett återbesök på Vänga Kvarn. Det är så roligt att man bevarar såna här gamla miljöer och gör dem attraktiva med försäljning och café - allt för att locka folk till fina upplevelser.
Kram,
Lambergsfrua

Ninni sa...

Där har inte jag heller varit..ja du har ju varit där nu=)

Va gulligt med Bockarna Bruse.

Nää den frillan ogillas.

Kramen

mammakero sa...

Jättefina bilder du bjuder på! Du verkar vara i högform i Boråstrakterna! Kul med bockarna Bruse och trollet! Mindre kul med överkamningen av flinten...

söderbo sa...

Vem är det som klampar på min bro?
Det är bara lilla jag...Diiitte.

Ja det va en fin kväll med många goa visor, särskilt den om de tre små sniglarna!

Hadetbäst!

soffie sa...

hahaha stackarn som tror att inte flinten ska synas då,fnissar...va härligt du haft det själv har vi latat oss på stranden + jagat stolpar så nu får du hänga på nån dag till veckan:)

Gunnar sa...

Det verkar vara ett bra resmål. Längesen man var i Borås. Jaså är det så Gärdmygen ser ut?

Nonne sa...

Så det e där bröderna Bruse bor! Gärdsmygen var fin.

AnnaKK sa...

Om alla gärdsmygar ändå ville posera på det där viset! :-D Här är de snudd på omöjliga att komma nära med kameran - men dem jag fotade häromkvällen gjorde allt för att fånga min uppmärksamhet (framförallt väsnades de - tänk att så små fåglar kan låta så MYCKET!?), så jag inte skulle märka att deras ungar fanns överallt i buskagen runt omkring! ;-)

Köpte du nåt mjöl från kvarnen?? Själv funderar jag på att investera i ett bakbord, och än en gång ge mej i kast med att försöka producera eget matbröd... :-) Numera finns det ju surdeg på burk att köpa i vanliga mataffären! Kanske passar mej lite bättre än att försöka odla den själv...? <:-)