17 juli 2012

Normandie del sjuttiåtta eller nåt...

Nu lämnar vi Trouvilles pittoreska marknad:  

och dess lika pittoreska bilar; detta är en s.k. sardinburk (Fiat 500?) Den såg rätt gammal ut, men fin i plåten. 

Vi åker nu mot den lilla hamnstaden Honfleur. Det var ett omtyckt mål för många franska konstnärer. Härifrån kom också Eugene Boudin, som avbildade många motiv från kusterna här utanför. 

Det fanns även nu en hel del konstnärer som stod och målade av hamnen. Vad hunden hade för roll vet jag dock inte. Kanske vaktade den alstren medan matte hade lunch! 


Honfleur förr i tia: 

Många pittoreska hus från 1600-talet finns kvar här. Om just detta är så gammalt vet jag inte, men det ser rätt ålderstiget ut.

Här finns Sainte Chaterine-kyrkan, Frankrikes största i trä gjorda kyrka! De äldsta delarna är daterade till 1400-talet. 

Fina små innergårdar kan man se om man kikar över en kant: 

Trånga gator som påminner om Gamla stan i Stockholm. Honfleur var en stor hamn för slavhandeln som utgick från Frankrike...

Det fanns oändligt många gallerier...och det var nog inga billiga tavlor de sålde. Till min stora glädje såg jag i en affär ett likadant armband som jag köpte på marknaden i Trouville, fast här var det mer än dubbelt så dyrt! 

Och dessa fantastiska karuseller:  Hm...en restaurang med en groda på. Serverade de grodlår kanske? Det lär jag (och ni) aldrig få reda på...

För jag ville ha något annat att bita i!

En sallad med rökt skinka...

Och det här var onsdagen på resan...nu är det bara torsdagen och fredagen kvar! Håll ut!! :D

6 kommentarer:

AnnaKK sa...

Galet MYCKET ni hann med på resan!!! :-D När jag tittar tillbaka på vår norrlandsvecka känns det som om vi bara precis nosade på vissa saker, och missade typ hundra saker som vi också borde ha sett/gjort... :-I Det har onekligen sina fördelar med proffessionellt anordnade resor... <:-) Nån gång vill jag åka på bussresa till Alperna - på sommaren! :-D

Ninni sa...

Härligt mysiga bilder!

Joo då visst hade jag sparat, jag redigerar i picasa och exporterar..tittar jag på bildcollagen där så är texten på??

Mysko har aldrig hänt förut!

ha en bra dag..kramen

Mimmi sa...

Tänk så mycket man får se på en sån resa :) och så kul .. för inget är ju likt något av det man ser hemma :)
Kanon bra bilder som berättar mycket :)
kramizz :)

mammakero sa...

Den lilla sardinburken till bil, är en som man säjer i Frankrike, en deux cheuveaux (två hästar), alltså en citroën. Visst är de söta!
La grenouille betyder kort och gott grodan... Vad är det med fransmän och grodor egentligen? Det är inte konstigt att de flesta äter grodlår...
Vilka fantastiskt vackra gamla hus (och kyrkor)! Honfleur på tavlan fick mej att tänka på en film om andra världskriget, som utspelade sej i Frankrike, jag känner igen siluetten från filmen i den... (Jösses vilken konstig ordföljd det blev där, men jag hoppas du fattar vad jag menar!)
Härliga resebilder! Längtar efter fler!!

Lambergsfrua sa...

Vilka mysiga miljöer! Det där med grodlår och sniglar får fransmännen (och fransyskorna) ha för sig själva. Inget som lockar mig heller.
Den där träkyrkan ser väldigt - hm - gammal och sliten ut, men det var fin utsikt därifrån.
Det här är fördelen med bussresor, man förs från den ena intressanta platsen till den andra och får mängder av spännande information - utan att behöva anstränga sig ett skvatt med att behöva köra själv, leta parkeringsplats eller hitta de där speciella sevärdheterna.
Nu ser jag fram mot nästa avsnitt av er resa!
Varm kram,
Lambergsfrua

S-A Sandberg sa...

Spännande och intressant resmål vad jag kan se.
Ha det fortsatt gott!
/SA