04 december 2013

Nu äre mörkt...

Vi var på Café August och åt julbord igår! Jag åt väl lite mer än de sedvanliga fem köttbullarna och fyra prinskorvarna...men sill och sånt kan kvitta! 

Och visst är August fint i julskruden: 

Scenen var fylld av tomtar i alla de storlekar som sjöng! Någon sjöng i alla fall, det lät som Elvis...det kan ju ha varit en cd-skiva...Mysigt att välkomnas av musiken var det! 

Det lyste lite här och var på scenen...

Idag när jag cyklade hem så såg jag den fina nymånen i söder: 

Om ni klickar upp bilden så ser ni också Venus i vänstra hörnet, nu står den lite högre upp på horisonten i skymningen! Och så har den ju fått sällskap av månen! 

Här är gamla spinneriet, där det nu är Wermlandsoperan som huserar (ja, jag vet att det heter Wermland Opera, men det är så urfånigt namn att jag protesterar mot att skriva det. Nu skrev jag det ju i alla fall, men det var under protest!)

Och den klassiska vyn över älven från Klaravikspassagen. Fin cykelväg jag har hem, va? Det här var ungefär halv fem på eftermiddagen och det är en perfekt tid att få se en fin skymning! 

Nu får vi hoppas att det väntade ovädret håller sig söder om Karlstad...

6 kommentarer:

Mimmi sa...

Jisses...woow.. vilka vackra bilder :) här har du verkligen fått till det ..Jag är riktig avundsjuk på dessa bilder kan jag tala om :)
kramizz:)

soffie sa...

cafe august är verkligen mysigt men mysigast på sommaren:)

Camilla sa...

Ser ut som ni hade en riktigt härlig kväll! Stämningsfullt :) Gott med julbord!

Gunnar sa...

Ja håll ovädret borta från Karlstad om du kan. Åker dit i morgon f.m. Kanske har det värsta passerat då.
Fina julbilder från August! Har aldrig varit där på vintern

Soffie sa...

Håller med dej ang maten på k&t inte alls bra,,,,kramen

AnnaKK sa...

Fina kvällsvyer! :-) Och trevligt med julbord! Jag och maken ska få följa med hans gamla arbetskompisar på julbord nästa helg. Ser vi fram emot!!

Stormen Sven tog det relativt lugn när han drog förbi här igårkväll, och jag hoppas att du inte heller ska behöva ha speciellt ont av busvädret.

Trevlig helg!!! :-)