19 december 2013

Nygammal mobil

Det hände sig på konung Herodes tid att...nä, jag ska inte citera Bibeln, utan bara visa min fina gamla mobil, från den gamla goda tiden när en mobil var en hängande sak som snurrar runt! 

Den är från 1956 (står det på den, jag minns inte ;) och kommer ursprungligen från något som kallades Mors julbrev som var ett litet...ja, brev med en massa pyssel i! Jag har ett svagt minne av detta också...inte från 50-talet, men väl från 60-talet! Det kanske finns kvar än idag? 

Otroligt att de håller ihop än! Lite vikta i kanterna är de, men alla stjärnor, tomtar och lilla fröken ängel är hela! Den hänger i fönstret framför mig nu och snurrar så fint i den måttliga värmen som stiger från elementet. 

Förresten så går jag i plattköpartankar. Ja, en surfplatta alltså...men vad ska man välja? Jag har jobbets Ipad hemma över julen, men är inte så värst förtjust i den...Jag vill ha ett Androidbaserat system. Men sen finns det ju en djungel av plattor i alla möjliga prisklasser. Det jag vill göra är att surfa, använda den att se på film, Svt Play, spela mina små spel på och naturligtvis koppla mejl, fb och annat till den. 

Så - vad har ni för plattor (om ni har någon)? 

8 kommentarer:

mammakero sa...

Vi har inte någon padda, men det skulle nog bli en Ipod mini om vi skulle köpa någon. Det beror på att vi alla i familjen har Iphones och de fungerar bäst tillsammans säjer döttrarna. Bättre än så vet jag inte...!

♥ Carina ♥ sa...

Jag använder min bärbara dator och/eller mobilen. Du vet en sån där modern mobil. Inte sådana vackra som du visar ;)
Sonen har en padda, en appel... är det väl... tror jag :)
Kram och go'kväll!

mammakero sa...

Tankafetast använder jag oftast då jag laddar ner. Sen kollar jag Swefilm, som har ett gratisabonnemang och man streamar filmerna...

Soffie sa...

Jag älskar den iPad som jag har tycker den är superenkel å jag använder den mer än min dator,, nästa telefon jag ska köpa får bli en iPhone :)söta mobiler,

Anonym sa...

Vilka fina mobiler. Avkopplande att se på. :)
Det finns inte plats här för att skriva alla plattor jag har. Jag köpte den första 1974. Det var ABBAS Waterloo. ;)

AnnaKK sa...

Jag gillar din mobil mycket bättre än min!! :-)

Tror aldrig jag har varit så irriterad på en mobiltelefon förr, som vad jag nu är på min nuvarande!? Den fattar ta mej tusan ingenting av sånt som man sysslar med på mobiler idag!? (Måste ha varit gammal redan när jag köpte den för två år sen...? Hm...)

Tacka vet jag vår surfplatta! :-D Det är en Samsung "nånting" med 3G. Det vill säga, den har ett eget mobiltelefonabonnemang - så man är inte beroende av att ha tillgång till ett trådlöst nätverk. Har för mej att vi betalar 249:-/mån för den (för både själva plattan OCH abonnemanget, alltså), och detta gäller för 24 månader så nångång framåt sommaren ska plattan vara betald - fast hur mycket själva abonnemanget kommer att kosta därefter har jag tyvärr ingen koll på... Hur som helst så använder jag den mycket, och tycker den är (nästan iallafall...) värd kostnaden. :-)

söderbarmark sa...

Kul att du har kvar barndomens julsaker!Jättefina!
Tekniken och så kallade "paddor" hoppar jag över. Kväk!
GOD JUL på er i stugan!

Camilla sa...

Vilka fina! Dem ska du vara rädd om :)

Jag har en samsung galaxy 10. Har mest bara småsurfat och spelat ett och annat spel på den, men är nöjd :)