19 juni 2012

En sorts apparat

 är det här! Egentligen en kaffeapparat, för uppmätning av bönor. Men nu har den blivit en jordnötsautomat på Café August! 

Exelsiors kaffe, finns det längre tro?

Mmm...nötter är gott! Ni som är allergiska får väl blunda och läsa ;)

Idag har det faktiskt varit en hel del sol, men det har blåst...blä...avskyr blåst. Det är svårt att fota när det blåser, inga insekter sitter stilla såpass länge att det går att fokusera på dem. 

Snart är det fredag och då bär det av söderut! Tjoho! 

7 kommentarer:

n sa...

Å vilken fin/häftig maskin. Jag har nog bara sett EN tidigare, på ett nostalgi-fik runt Gränna för många år sedan.

Nonne sa...

(n) det va jag det!Det var min nötallergi som slog ut fingrarnas kommunikation med hjärnan.

AnnaKK sa...

Nötter tål jag inte, men det som är i kaffemaskinen går bra! Jordnötter är ju egentligen nån slags ärtor. :-)~ Riktigt kul idé att göra så istället - när nu Excelsiors tyvärr antagligen inte finns längre... <:-)

Det är väldigt vanligt att strandängarna kring den skånska kunsten är inhängnade och betas under sommaren. Men de är stora, så oftast ser man på sin höjd djuren på långt håll bara. Så det var häftigt när den där hästflocken plötsligt kom galopperandes i Haväng i lördags. Särskilt som fyra av kusarna inte hängde med de övriga över den lilla ån - för de blev ju lite stimmiga när de kom bort från kompisarna, som du kan se på fotona. Att det sen dök upp ett brudpar mitt i spektaklet gjorde ju inte saken sämre för en ivrig amatörfotograf! ;-) Men det var inte farligt på nåt vis! Ingen av hästarna var hysterisk eller så. :-) Men jag hade nog förväntat mej att hagen skulle innehållit får istälet, eftersom stängslet runt den var sånt där rutigt fårnät, du vet - men hästar är ju bra mycket roligare att fota än får, så! :-D

Lambergsrua sa...

Ingen nötallergi här och kaffeautomaten är häftig nostalgi för mig. När jag växte upp fanns såna överallt, där kaffebönor såldes. Det doftade så gott, när bönorna maldes, antingen i affären eller hemma - inte alls som dofterna från Löfbergs Lila här i stan;)
Önskar dig/er en riktigt härlig och upplevelserik resa och ser fram mot många foton!
Varm kram,
Lambergsfrua

Lambergsfrua sa...

Lambergsfrua ska det stå förstås;)

Mimmi sa...

Det var ju jätte smart :)
Vi har sommar idag .. JUBBIEEE
kramizz

soffie sa...

coolt:) hörs imorrn:)