20 oktober 2013

Jaha, första snön då...

kom för en liten stund sen. Jag försökte fånga snöflingorna med Canonen, det gick väl sådär. Men nu har det slutat som tur är! Vi ska ju få in lite varmare luft igen enligt väderprognoserna, och det har jag inget emot! 
Nedan är det ett träd/buske som har massor med fina bär nu. Men det är inte mycket fåglar där och äter, det kanske inte är goda bär? På sommaren blommar detta träd med röda fina blommor...nån som vet vad det är? 

Blommar gör också min lilla novemberkaktus, som jag fått som ett litet skott av Sofie. Den har stått på balkongen hela sommaren, i skuggan. Då ville den blomma tydligen! Det är inte många knoppar på den, men ändå...

Domherrarna gillar snön tror jag...de sitter i en stor flock uppe i björken och spanar. En kort stund. Sen bär det av till buskarna igen. 

 Björken är ju också populär för de här små rackarna, sidensvansarna. De håller ju till nån annanstans och äter, men var har jag inte luskat ut. Det kanske beror på att jag inte varit ute och kollat ;) 

Mera fågel! Kajorna är rätt trevliga tycker jag! 

Nu får vi se om jag orkar ta mig i kragen och gå ut nåt idag...
(Ja, jag gick ut en mycket kort runda, det var KALLT! Men jag hittade några små fåglar :))4 kommentarer:

mammakero sa...

Jag tyckte snöfallsbilden var jättefin! Det är rätt svårt att fånga yrande flingor på bild.
Sen älskar jag verkligen dina fågel- och pratbubblebilder! De är klockrena!

Soffie sa...

Blä för snö redan nu på kvällen kom det mer snö hoppas det blir varmare så det blir regn istället...va kul att din kaktus fick några blommor

Camilla sa...

Låter gott..och nyttigt! Har aldrig bakat med surdegsbröd, kanske är dags göra det :)

Mimmi sa...

Så avundsjuk jag blir när jag ser att du har fått de vackra Sidensvansar hos dig :) Här har jag inre sett skymten av några än.
Jätte fina bilder fick du också :)
kramizz