03 oktober 2013

Ljus över älva!

Jag cyklade ju ner till stan i morse också...som så många andra morgnar. Och nu var älven helt bedövande bedårande! Dimma längre bort mot stan. Jag har ju älven som riktmärke och följer den i flera kilometer, ja, den största delen av min fyra kilometer långa cykelfärd är utmed älven! 

 Över Klaraviksbron var det riktigt dimmigt. Och även under den. Fotot blev väldigt ljust, så jag la på lite motljus och lite korsframkallning! 

Denna bild är inte så redigerad. Bara lite motljus. Och det är ju lilla Panasonic som får följa med mig till jobbet för det mesta. Att släpa på en systemkamera när man ska handla och så på hemvägen funkar liksom inte. Ska man fota med en sån så ska det enbart vara en fototur! Och det kanske det blir i helgen...

6 kommentarer:

AnnaKK sa...

Gillar verkligen det mittersta fotot! Jättehärliga färger!! Och spännande med både dimmorna och siluetten uppe på bron. :-)

Äsch... Det finns inga särskilda regler till mitt fotoprojekt - det var ju mest något som jag "tänkte högt" i bloggen. :-) Handlar bara om att motivera mej själv att ta lite skapliga foton varje dag - åtminstone ett som duger att publicera. Som dessutom kan sägas vara representativt för månaden oktober. (Så naturmotiv eller något från trädgården osv kan ju passa bra då - till exempel vita halvvissna solhattar med ursprung från Karlstad!! ;-D) Om nån annan också vill göra detta eller ett liknande fotoprojekt - och publicera sina fotona i sin egen blogg då, alltså - så är det givetvis fritt fram. :-)

Vitsippan sa...

Hejsan Ditte !

Enormt tjusigt.
Som barn ville jag bli fotograf, för Pappa fotade ofta ryggar.Fast han hade filmkamera tidigt, så i finns på mängder av filmrullar, då i svart-vit.
Redan från -49.Minns när lillasyster fyllde ett år.Kan inte förstå att hon som har råd, inte gör om den till CD.

Tänk alla jular som filmades.

Du skulle nog kunna försörja Dig på att sälja Dina bilder. De flesta bloggare är ju inte enbart författare ÄVEN DUKTIGA fotografer.

Må så gott !

Kram Mi

mammakero sa...

Första bilden!! Den är underbar och magisk! Alla bilderna är så himla fina, det är så att mina morgonpromenader till jobbet aldrig tillåter att jag stannar för att fota - då kommer jag försent...
Tänk att gå på spökvandring i Edinburg!! Där bör det vara fullt av spöken!

Nonne sa...

Vilka magiska brobilder, man riktigt dras in i dem. Måste vara underbart inspirerande att få möjlighet att upptäcka omgivningen genom sökaren varje morgon på väg till jobbet.

Soffie sa...

Otroligt fina bilder ,du är verkligen en bra fotograf....

Mimmi sa...

Kanon snygga bilder:)