27 april 2012

Några boktips!

Läser hon inget nuförtiden undrar väl ni? Jorå...en hel del...

Just nu läser jag denna:
Deon Meyer är en favorit, jag gillar hans skildringar av det nya Sydafrika, som inte alltid är så vackert. Denna boken handlar om livvakten/f.d fängelsekunden Lemmer som får i uppdrag att följa med en ung dam för att leta efter hennes sedan tjugo år sen försvunna bror. Det visar sig vara ett mer komplicerat försvinnande än det såg ut att vara. 

Jag har inte kommit fram till slutet än (och jag har INTE tjuvkikat ;) men den är lika bra skriven som hans andra böcker! 

Sen har jag läst den här: 
som jag inte tyckte var lika bra som hennes tidigare. Jag är ju ingen större fan av svenska deckare, det är något med språket som jag har svårt för (ja, svenska förstår jag ju eftersom jag är svensk, men det är SPRÅKET, jajajaja....) 

Men jag gillar svenska skildringar från förr. Den här: 
är tredje boken om Bricken på Svartvik, och den är bra! 

4 kommentarer:

Mimmi sa...

Boktips.. ja det kan ju vara bra ,, några tips om bra fotoböcker?
Jag vet inte vad som har hänt..men här på gamla dar .. har jag nästan slutat att läsa böcker.
kramizz

soffie sa...

tusen tack för boktips,Åsas bok står jag på kö så vi får se vad jag tycker om den, tack för att du var chaufför idag;) inatt ska jag inte va uppe så länge så imorrn kör jag:) kramen

Ninni sa...

Visst finns det bra svenska deckare=)

Ha en bra dag, blir det stolpjakt??

Kramen

Gunnar sa...

Tack för tipsen!Jag tycker nog att Åsa Larssons senaste är lika bra som hennes tidigare. Och jag gillar särskilt hennes språkhantering..
Önskar dig en fin valborgsmässoafton och en skön första maj!