21 april 2012

Stolppremiär!

Ja, då var det dags för Friska Karlstads stolppremiär! Naturligtvis ville jag och Sofie vara bland de första som hämtade kartan och gav sig av ut i skogen. Nu var det inte världens bästa stolpletarväder, men tio stolpar lyckades vi hitta ändå! Nu är det bara 90 kvar på den första kartan, sen kommer det 100 till under sommaren i olika omgångar. Och några stolpar är faktiskt placerade i Girona, Spanien! Hm..kanske får man ta sig en flygtur dit då...men jag tror inte att de ingår i de som man registrerar här. 

Stolparna finns i fyra olika färger, grön, blå, röda och svarta. De gröna är enklast att hitta, de står längs asfalterade gång- eller cykelvägar och kan nås även med barnvagn eller rullator. De blå är snäppet svårare, de står längs stigar och vandringsleder ute i skog och mark. För att hitta de röda måste du lämna stigen och bege dig ut i skogen, men kontrollen syns oftast från stigen. De svåraste, de svarta, måste du ge dig ut i obanad terräng ute i skogen för att hitta.

Och det är ju de svarta som är roligast att leta efter...På årets karta finns det stolpar från city och upp emot Skåre, de flesta ligger i Sannaskogen och en del i "min" skog! Så nu har jag att göra framöver. Hoppas det blir lite varmare snart bara, för långkalsingar och huva är inte så kul att ha...

Men det är spännande, förutom att vi Sofie inte vet var vi är ibland ;), så får man se djur i naturen, idag blev det en jagande sparvhök och några rådjur! 

10 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Åh vad jag tycker det där verkar roligt! Tror jag måste flytta så jag kan göra Soffie och dig sällskap ;)
Kram

Vitsippan sa...

Hejsan Yvonne !

Så kul att både Du och Sofie gör sällskap ut i skogen. Ja man ska npg vara två om ifall det händer något.Glöm inte mobilen.

Jag tog mig ut idag, fast inte förrän efter kl.16.00.En hel timme var jag ute.Blev genomsvettig.Rörde ju på mig hela tiden, en ambulans hörde jag i närheten.

Händer ju ständigt något.

Gå försiktigt så Du och Sofie inte snubblar.

Om det är mitt på dagen, sover väl de flesta djuren.

Kram Mi

soffie sa...

hihi jag blev lite orolig där en sväng att vi var på rätt väg men med dej behöver jag ju inte va rädd:) tack för en superrolig dag:)

Ninni sa...

Ni är duktiga ni som letar stolpar=)

Undrar om dom kommer att fixa nåt sånt här på Ö,a..vore ju kul.

Ha en fin dag, kram

mammakero sa...

Det är så tråkigt att kylan och snön är så envetna! Det verkar alltid så kul när du och Sofie letar stolpar tillsammans! Duktigt att hitta en röd på första letningen!

Mimmi sa...

Så kul att ni har fått börja nu :) och ni fick ju bra väder på premiären också :)
kramizz :)

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Ja då blir det till att "pinna" på då..ha det..Maria

soffie sa...

tack för idag jättekul men grr vart var den där dumma stolpen?

söderregn sa...

Lycka till med stolpletarsäsongen!

AnnaKK sa...

Det här är ju även ett himla trevligt och återkommande inslag i din blogg att följa år från år, tycker jag - och i Sofies blogg också, så klart! :-) Och man behöver varken ha långkallingar eller huva på sej för att ta del av era äventyr.

Någon av stolparna i Spanien tycker jag ju faktiskt att ni borde kunna fixa... Ser fram emot det reportaget! :-D