12 november 2012

Boktips!

Har lite bloggtorka...jag sitter så mycket framför datorn ändå, med jobbgrejor och annat, så jag har liksom ingen ork att skriva ihop några finurliga rader...eller tanka in bilder. Men det kommer väl...kanske...

Jag kan tipsa om en bra bok förresten! STÅL heter den, en italiensk bok av Silvia Avallone. Den handlar om Francesca och Anna, två italienska flickor i trettonårsåldern i en liten stad i norra Italien. Sommaren är där, det är hett, hett, hett och de badar och retas med killar. Snart blir man dock varse ett mörkare stråk i boken, allt är inte så fantastiskt. Staden har en stor stålindustri där "alla" jobbar. (Som en värmländsk bruksort ungefär) Boken är skriven på ett sätt som gör att man riktigt sugs in i den sunkiga miljön (gillar!) Den är en bok som jag inte ångrar att jag läste!  

9 kommentarer:

mammakero sa...

Låter intressant! Tur att du ger såna tips, för genom att betrakta utsidan hade jag aldrig läst boken...!

Mimmi sa...

Det låter som du har hamnat i samma ide torka som jag har haft ett bra tag nu ,vi får träffas och ge varandra lite ork och fotolust ;)
kramizz:)

♥ Carina ♥ sa...

Bloggtorka drabbar nog alla ibland :)

Sv: Jo det har hänt det också. Läsglasögonen uppe på huvudet ;)

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Den boken blir jag allt lite sugen på att läsa!

Skrattade för mig själv när jag läste din kommentar hos Carina, går ofta och letar efter mina glasögon när dom sitter på huvudet!
Tänkte att jag måste kika in på din blogg, roligt, jag är också en bokslukare av stora mått, har alltid varit det. Och om du är frusnast i Värmland så är jag nog den som fryser mest i de här trakterna där jag bor. Lustigt!!!
Nej, nu är det bäst att jag blir följare!!!

Hälsningar Anncathrine

Blommiga Rutan sa...

Oj! Glömde jojagogärorenonhohejojarorepopårorövovaroresospoproråkoketot!!!!!

Kram

Gunnar sa...

Tack för det boktipset! Allt som handlar om Italien är jag intresserad av att läsa.

soffie sa...

tack för boktips den får jag kolla efter!

Ninni sa...

Lät som en bok i min smak!

Ha en fin dag, kramen

AnnaKK sa...

Svar: Nädå, inget photoshoppande på gårdagens svanfoto! :-) Om man bara har en autofokuspunkt aktiverad, är det oftast inga problem att hitta motivet även om man har en halv skog i förgrunden. :-D