04 november 2012

Regnsöndag och boktips

Söndagar kan vara rätt tråkiga, särskilt om det regnar och regnar...och regnar. Men jag gick ut en liten stund ändå! Lite längre bort på mitt bostadsområde finns en fågelautomat. (Eller det heter väl fröautomat...) 
Där var det full rulle! Talgoxar, entitor (eller talltitor...), domherrar (och fruar), pilfinkar, nötväckor och en koltrast!  Här nedan hade jag tänkt få en fin bild på pippin, men autofokus på Panasonicen ville inte samarbeta ;) Den ville att grenarna i förgrunden skulle komma med istället! 

Och om någon har missat att det regnar så kan ni se här: 

Fast rosknopparna verkar tycka om regn: 

Den här blåa himlen som var i morse blev det alltså inte något av...

För övrigt läser jag Buthler och Öhrlunds senaste bok om psykopaten Christoffer Silverbielke, Återvändaren. Den är minst sagt...blodig...Lite Dexter över bokens huvudperson som utan minsta tvekan gör sig av med personer som han tycker är i vägen! Bra söndagsnöje för mig i alla fall ;)

9 kommentarer:

mammakero sa...

Grådassig och trist söndag! Det "firade" jag med att läsa med en purrande varm katt i knät! MYYYS!

Nonne sa...

Otroligt fina bilder trots regnig oskärpa. Den där boken lät som ett bra boktips inför kommande ruskväder! Ha det gott

Randi Melsæter Pedersen sa...

Våt novembersøndag, da må vi drømme oss til varmere steder!

Takk for kommentar på bloggen min og fortsatt god søndag til deg.

Äppelblom sa...

Hej Yvonne!
Ser att du tittat in i min blogg och lämnat en kommentar. En får tacke´!
Det var tur det - att du var nyfiken på Carinas vinst - annars hade jag inte hittat till dig.
Värmlänningar är vi båda och det är kul. Karlstad besöker jag då och då eftersom våra två äldsta söner bor i Kil och Skåre.
I slutet på november kommer en ny pytteliten utlottning som du kan hänga på om du vill.
Ha det gott och jag tittar in i din mysiga blogg en annan dag!

soffie sa...

den boken köpte sig Patrik innan vi reste så jag får väl läsa den jag med:) blä för allt regn har det regnat hela tiden?

AnnaKK sa...

Det kan nog tänkas att vi matar en och annan kanin här också, men i första hand är det nog ändå kaminerna! ;-) Och så fåglarna, förstås! Och mössen i garaget (som väl till stor del söker sej hit för att det alltid finns lite fröer på marken under fågelfröautomaterna) - fast för deras del handlar det alltid om att servera dem en sista måltid bara... Host!

Men det allra senaste är att sonen har gjort i ordning en vildsvinsåtel här hemma på tomten nu! 8-X Återstår att se vad för olägenheter den kommer att dra med sej...

Gunnar sa...

Vilka trevliga bilder! Nej jag har inte nissat att det har regnat massor. Fast idag skiner solen här i Årjäng.
Eftersom vi är borta från Karlstad mestadels under veckorna så hänger jag bara ut talgbollar och nötter till fåglarna. De räcker en vecka.

AnnaKK sa...

Äntligen en dag med helt okej väder igen! Här iallafall... :-) Jag och dottern var i Kristianstad i förmiddags, och jag investerade 1500 spänn i min framtida hälsa - eller hur man nu ska se det... <:-) Jag behöver både få upp flåset och gå ner några kilo i vikt, så nu när dottern har börjat powerwalka regelbundet så är det ju världens chans att hänga på. Nya skor och en "förnuftig" jacka fick det bli - träningstights och annat "fjabb" klarar jag mej utan! Och underställ har maken hur många som helst, så jag kan låna av hans... :-) Provgick skorna en sväng i eftermiddags, och de kändes bra. Så imorgon blir det den där 7,5-kilometers rundan tillsammans med dottern igen. Antagligen i lite tuffare tempo än i fredags... :-)

Mimmi sa...

Än en gång få jag niga och säga .. vilka underbara bilder du får ..du har då tur ..eller så är det öga för motiv för du hittar ju allt som är kul :)
kramizz:)