23 november 2012

Nytt system!

Nåt ljushövve vet jag inte om jag är, men nu håller jag på att försöka lära mig Windows 8! Det var installerat i min nya jobbdator (en Acer laptop) och heeelt annorlunda mot XP! En massa ikoner som är appar och det är väl tänkt att vara för de som har touch-skärmar. Men jag har kommit en bit på väg och lyckats installera både FB och mina mejl! 
Inte lätt när man är en traditionalist som vill att allt ska vara som förut...

Men jag kämpar vidare! Jag har ju inget trådlöst internet här, och när jag skulle ta ur internetsladden ur laptopen så satt den som berget! Grrrr...tång framtogs och till slut fick jag loss den! Utan skador på någonting ;) Till våren ska det nämligen bytas internet och tv här i huset och jag krånglar inte med något trådlöst innan (om inte Mimmi kommer hit och hjälper mig ;)

Ha det gott och fredagsmys ordentligt! Själv ska jag steka fläskfile och små potatisar i ugnen! Det är inte småpotatis! :D

9 kommentarer:

Vitsippan sa...

Hejsan Ditte !

Får Du hålla på och knåpa där och prata lite för Dig själv tror jag Du fixar det.
Säger jag som försökt lära mig programmera videon till tvprogrammen.Nu skulle ju En vän på FB som bor här i min stad komma fixa med skruv brädorna under sängen.
Då ska han få hjälpa mig med videon också, han kan mycket om datorer,elektronik alltså.

Han somskulle hjälpa mig med nätet, ar sjuk.

Fläskfilé har jag inte ätit på över 6 år inget annat kött+chark heller.Det blev gott tror jag.

Kram och ha en fin Fredagskväll.
Mi

soffie sa...

åå va kul att ses imorrn:) å så fint med ljusen så där...

Gunnar sa...

Jag har både Ipad och Iphone och använder vår gamla pc ganska sällan. Jag har ändå tänkt byta så småningom men jag vill höra o se hur Windows 8
landar först. Du får gärna återkomma i bloggen om hur du upplever den versionen.
Trevlig helg!

Mimmi sa...

Du har ju lärt dig mycket redan ju :) Och ja .berätta gärna om hur det är ,,,för en gång skull är det du som får vara testpilot ..frivilligt eller inte ;)
kramizz:)

mammakero sa...

Det är så krångligt med våra datorer, så jag får spunk på dem, det hjälper ju inget att få spunk, men det är det enda jag kan... Lycka till!

AnnaKK sa...

Vad det känns STENÅLDER att tänka tillbaka på Windows 3.1, eller vad sjutton det hette på den allra första PC:n vi fick här i huset. :-) Och vilket lyft det blev sen när Windows 95 kom, och PC:arna plötsligt blev... Ja, vad ska man säga - LEVANDE!? 8-D Det blev iallafall färg och roliga ikoner, istället för bara svart/vitt och tradiga textremsor. :-)

Om en dator idag, ser ut på skärmen som en dator gjorde på 80-talet - då är det antagligen något allvarligt vajsing med den!!! ;-)

söderdata sa...

Hm...program och datorer inte min melodi. Du lär dig säkert efter många svordomar!

Du får nörda vidare!

Ninni sa...

Ja lära sig nya grejer är inte helt lätt =)

Inget trådlöst, det som är så bra och så har man det ju inlagt på mobilen också.

Ha en fin dag, kram kram <3

Tess-en helt vanlig morsa/tjej med väldigt speciella barn sa...

Har inte "vågat" uppgradera min ännu, 8an bara ligger där o väntar på mig =p.