20 november 2012

Skräp-post!

Nu börjar jag bli lite irriterad på skräpkommentarer som det dräller in här. Ja, det är inte era, ni som läser detta nu ;) utan nån slags spam! De drabbar inlägg som jag skrivit kanske 2010! Jag får ju ett mejl till min mejladress när jag fått en kommentar och ibland blir det rätt många att ta bort. Det konstiga är att det står en signatur som avsändare i min hotmail. Och det är en av mina bloggvänner :O Jag förstår inte hur det kan bli så? Det är en lång, lång radda med ord om olika saker och sen en länk till nån blogg (som jag aldrig klickat på).

Har ni också såna här kommentarer? Ibland har jag tagit bort just det inlägget, men det kommer på andra också. Jag blir så trött...jag har ju ingen lust att ha en sån där ordverifieringstjosanruta, för jag vet ju hur irriterande jag tycker en sån är när jag ska skriva en kommentar.

Så - vad rekommenderar ni mina kära bloggvänner? 


7 kommentarer:

Gunnar sa...

Hej

Du kanske får sätta på mer filter. Du kan ju kräva bokstavsverifiering. Det är lite knöligare när man vill kommentera i din blogg men inte avskräckande. I Wordpress hamnar alla nya avsändare i ett Ej godkännt läge men man får fortfarande ett mail

Nonne sa...

Hej Ditte. Detta problem tycks vara vanligt i bloggspot:-( En av många anledningar som gjorde att jag bytte till cybersite. Bloggspot har även i mitt tycke en bedrövlig support. Cybersite ringer upp i nästan samma sekund jag trycker på skicka och är otroligt trevliga och snabblösande av ev problem:-))

För att återgå till ditt problem så e nog enda lösningen 'bokstavsverifiering' för att slippa 'skitkommentarer'. Det e tyvärr övervägande nödvändigt i nästan alla bloggar. Bättre ta det säkra före det osäkra.

Å vad du än gör, klicka inte på medföljande länkar mm. Jurrasic park i trädgården e trevligare än vad som kan hända i datorn. Lycka till o ha det gott.

soffie sa...

men oj va lustigt att det blir så, jag har inte problem med det så jag vet inte hur man ska göra för att slippa sånna mail. så vacker blomma, vi ses på lördag :) kramen

i stora drag sa...

Inget jag råkat ut för detta. Men jag har för mig att man, innan i alla fall, kunde bestämma att man ville godkänna de kommentarer som hamnade på lite äldre inlägg? Fanns väl på inställningssidan över kommentarer. Får nog kika om det är kvar nu också.
Ordverifieringen har ju blivit sååå urkass, det går knappt att tyda vad det står nu.
/Pia

i stora drag sa...

Hej igen!
Jag kollade precis och det finns kvar. Gå till Inställningar: Inlägg och kommentarer, och välj kommentarsgranskning: Ibland.
Då kan du själv bestämma hur gamla inlägg du vill ha det på. För du har väl angett att det är skräppost de du fått? På kommentarssidan.
/Pia

AnnaKK sa...

Så jobbigt... Och så MÅNGA!? :-( Förstår att du blir irriterad!! Verkar helknasigt - inet minst som nån av dina bloggvänner tycks ha blivit indragen i det hela också, förmodligen helt ovetandes. (Det är väl inte jag??? 8-X)

Ett tag fick jag några underliga kommentarer på gamla inlägg som jag också bedömde som spam, men de har slutat komma nu - utan att jag gjorde nåt åt saken. Minns inte riktigt vad det stod i dem, men de var skrivna på engelska och klickade man på länkarna så kom man alltid till nån sida som verkade vara reklam... BLÄ!!!

Fördelen med att de hamnar på gamla inlägg är väl att risken för att någon annan än man själv ska se dem är ganska liten - och det är ju bara till att plocka bort dem om man inte vill ha dem där. Jag stör mej egentligen mycket mer på spam i nya inlägg från okända människor som uppenbart bara vill ha många besök i sin egen blogg och skriver typ "Hej, hur mår du? Kram!! :-))))". Men jag vill inte sätta på kommentarsgranskingen bara för att hindra såna - de kommentarerna raderar jag efter hand som jag upptäcker dem, och jag hälsar definitivt INTE på i deras bloggar!! >:-)
Fröken M sa...

jag "lider" av samma spam problem !!
Jäkligt irriterande - jag vet inte hur många tusen kommentarer jag raderat de senaste veckorna :(