27 november 2012

Boktips!!

Jag läser och läser och läser denna:


Jag är ju vansinnigt förtjust i de flesta engelska deckarna (till skillnad mot de flesta svenska). Här har Elizabeth George tagit med oss till Cumbria i västra England. Vi är där tillsammans med Thomas Lynley och hans vän Simon och dennes fru Deborah. Alla har sina egna livshistorier att bearbeta. Men orsaken att Lynley är där är att en man har dött en till synes naturlig död (genom olyckshändelse). Men hans styvfar tycker att det hela bör utredas lite mer och sätter igång en process som börjar uppe i den engelska adelskalenderns korridorer. 

Jag gillar verkligen hennes språk här och att boken är drygt 600 sidor förskräcker alls icke, snarare tvärtom! Jag har ungefär halva boken kvar! 

Det är en av anledningarna till att jag inte uppdaterat på ett tag. Igår hade jag inte på datorn här hemma på hela kvällen. Jag datar så mycket på jobbet ibland, så jag kan bli lite trött på att sitta här och häcka...

6 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Åh vad gott det är med en bok som man blir alldelens fast i. Då är det bra att den är lång :)
Kram

AnnaKK sa...

Vilket tjusigt omslag boken har - ett sånt foto skulle jag vilja ta nångång! :-D

På tal om böcker, så fick jag syn på en orderbekräftelse i min epost igår, på en bokbeställning jag gjorde för bara nån dryg vecka sen (eller två, kanske). Det hade jag faktiskt redan glömt bort!?! Beräknad leverans var den 1/12, såg jag - så då får vi väl se om jag får paket på lördag då!?! :-D Skulle väl inte tro det!? Även om jag har något vagt minne från barndomen av postutdelning även på lördagar...)

Och på tal om foton! Det är ju skillnad på vem som frågar, när det gäller vad man eventuellt ska ta betalt. Jag har gett bort massor av foton till vänner och bekanta, till idrottsföreningens medlemstidning, ja även ett och annat till lokaltidningen osv... Och ibland har man ju fått frågan från nån annan bloggare om de kan få låna en bild mot att de anger fotografen och länkar till min blogg... Men när det kommer en fråga från ett företag så ska man absolut inte ge bort några foton - vore de inte beredda att betala för dem så hade de ju inte frågat utan bara snott dem (eller några andra), menar jag!? :-) Jag begärde 700:-/st, och det fick jag utan prut.

soffie sa...

har läst nästan alla hennes men inte den nya:) just nu läser jag Patricias Cornwells nya om Kay Scarpetta å den är som vanligt bra och spännande,är färdig med mr grey nu men nä inget jag gillar men jag måste ju se vad som händer så jag får nog läsa del 2 med, lite väl porrig... kramen å tack för senast.

Gunnar sa...

Hon är en av mina absoluta favoriter. Och hon skall läsas Tv-versionen får inte med det djup som finns i hennes böcker. Det handlar mer om vad som händer inom människor än det yttre skeendet.

AnnaKK sa...

Har du oxå fått snö...? 8-I

Me, Myself sa...

Har själv läst många av George's böcker och är förtjust i dem. Tror inte jag läst den som du beskriver.
Men kan själv rekommendera Ken Folletts tegelstensromaner som Fall of Giants och Winter of the World, var och en cirka 800 sidor. Beställer mina böcker på Bokus. Praktiskt och billigt.