12 februari 2013

Skitdag


Jag var nog lite överoptimistisk igår när jag tyckte att livet lekte...Nu mår jag inte sämre rent fysiskt, snarare lite bättre, fast jag är så inidöden trött...klockan ringer (piper) tokhögt på morgonen 6.45 och jag är såååå trött, och tinnitusen fortsätter att pipa, fast klockan är avstängd. Ja, tinnitus och influensa är ingen bra kombo, hela hövvet känns som en bikupa, liksom...

Sen är februari en skitmånad rent historiskt sett också, och jag blir väldigt påmind om det som sorgliga saker som hänt i februari... så jag känner mig rätt låg vid denna tiden på året. Vädret gör inte saken bättre heller precis...Is, snö, modd. Fy för den lede! 

Men kommer tid, kommer råd, heter det...och finns det knopp finns det hopp...

Enligt nyare traditon tar oxveckorna slut just idag, fettisdagen! Semmeldagen kallar man denna dag för också, då ska man äta semlor. Vi hade en semmeltårta på jobbet och jag fick i mig en liten, liten bit. Semlor är inte min favoritbakelse, och aptiten är väl inte heller på topp nu precis. Men så brukar det vara efter influensa, jag har den förra i färskt minne, till slut började jag längta efter en köttbullesmörgås, och då var jag på uppgång! Nu ska jag väl vara lite immun mot influensa i några år (sa min doktor idag) 

Ja, jag var inte hos henne för influensan, utan tog ett prov för Levaxin. Jag äter ju det varje dag, och tar prov ibland för att det inte ska vara för högt eller lågt. 

9 kommentarer:

södersnöarnu! sa...

En knopp det finns hopp!
Åhhhhhhhhhh, va våren är efterlängtad.

Halva februari kvar och glöppemånaden mars sen så är det april och jag kan lura dig vart jag vill!

mammakero sa...

Ja, så in i den mycket snö har det fallit under mina sjukdagar... Det är förfärligt moddigt runt brevlådorna, de är få som skottar. De väntar väl oxå på bättre tider, precis som jag.

i stora drag sa...

Såå fin den första bilden var när man förstorar den! Riktigt läckert djup i den!

Så jobbigt det låter med ditt tillfrisknande. Får bara hoppas att tröttheten går över snabbt.

Levaxin, låter som sköldkörtelmedicin, eller tänker jag fel?
Kram Pia

Vitsippan sa...

Hejsan Ditte !

Hoppas Du må krya på Dig snart. Fast Du är krasslig tyar Du skriva. Jag är frisk men orkar inte.Skriver mest på FB och hos mina bloggvänner.

Måste få inspiration, idag var det inget fotoväder, inte den minsta lilla nyans.Fast det var så jag slapp ha vantar på.
I går titta solen fram ett tag.Men satt inomhus på 73-årskalas ,när jag gick hem var solen på nedgång.

Så fint som det var den 19/1 blir det kanske inte igen.

Kram Mi

badtant.bloggo.nu sa...

Så då är jag inte ensam om att känna mig så jäkla less på denna vinter. Här har det tröst ätits ett par semlor. Ha en skön kväll.

Nonne sa...

Åh vilka fina bilder! Ja, februari är en skitmånad! En mörk retsam tråkig tidsutfyllnad som bara bjuder på snö och jävelskap. Usch för tinnitus, hade det i några år och det höll på att driva mig till vansinne.

Hoppas du fick din köttbullssmörgås;-) Kram Non


Gunnat sa...

Ta det varligt! Ge kroppen en chans att återhämta sig.
Jaså du gillar inte februari? Inte långt kvar tills marssolen lyser. Nåt att se fram emot.

Ninni sa...

Ja februari är en pissmånad, värre än november faktiskt=(

Tar nog ett tag innan du är på topp igen, ta det lugnt och försiktigt.

Kram kram

Me, Myself sa...

Det blir bara bättre, Ditte. Varför inte pricka in något spännande i almanackan att se fram emot? Ny solsemester i Frankrike?
Detta med tinnitus är inte roligt - har själv haft problem i några år. Ibland är det bättre - ibland önskar man att där fanns en knapp att stänga av med. Men jag lyckas glömma det ibland - om jag inte "lyssnar" efter det. Ju mer aktiv man är ju mindre tänker man på det. Men din influensa verkar ha varit något i elefantväg. Vill inte skymfa hästarna med att skriva "hästväg". Kramar Kaj