05 februari 2013

Spanskryska snuvan

kan ni läsa om här om ni vill, i alla fall om den spanska...Nu är det ju inte den jag har fått tack och lov, utan nån beskedligare sort...vilken vet jag dock inte! Och det spelar inte så stor roll heller, bara jag blir frisk snart. Jodå, bättre är jag på det sättet att jag inte ligger i sängen 24/7 (jag ligger mest i soffan, höhö)

Nåväl, det började hastigt i torsdags eftermiddag med lite konstig känsla, fredagen var jag urdålig med rätt hög feber, lördagen likaså. Söndagen hade jag inte lika hög feber och orkade förflytta mig till nämnda soffa. Måndagen var en teve-och-soff-dag (ja, jag är hemma från jobbet) och idag, tisdag har jag en otrevlig torrhosta! Puh..men jag håller på att dö tråkighetsdöden, anden är villig (nåja...) men köttet är segt svagt. 

Nåja, det här går väl över det med. Jag har i alla fall förmånen att få vara sjuk i en varm och trevlig lägenhet, med en sambo som curlar mig lite och en massa glada tillrop på facebook! :D 

Jag har roat mig med att läsa gamla almanackor, jag hade influensa 2007 och 2009, båda gångerna i februari..och i mars 1963 hade jag tydligen asiaten! Bra med gammal dokumentation ;)

Influensavirus??

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Usch vilket fult virus låter lite det mannen hade (har).Som tur är har jag klarat mig ännu ,knack knack ska vi väl säga ,kram Nette

mammakero sa...

Det är inte svininfluensa då? Jag läste just om den att den började med rethosta och halsont, kropps och ledvärk och hög feber. Dottern ligger här hemma och valde faktiskt oxå soffan, den verkar vara perfekta stället när man har er symptom.
Krya på dej!

Mimmi sa...

Ush ..den såg riktig otäck ut den bacillen.Den vill jag inte ha på besök hos mig..
Hoppas att du blir bra snart och att du får ork och energi tillbaka
kramizz

soffie sa...

blä för dumma baciller, hoppas nu du snart orkar gå till jobbet det blir så trist att ligga i soffan hela dagarna men stanna hemma en extra dag så du verkligen orkar kramen

AnnaKK sa...

Jag vaccinerade mej mot svininfluensa då för några år sen, och eftersom jag överlevde sprutan (och inte heller fick narkolepsi...) så räknar jag kallt med att jag är immun mot det mesta nu utom möjligtvis cancer, ryggskott och hjärtinfarkt! ;-)

Kanske det är de där handspritsflaskorna som sprider basiluskerna!? Dem är ju alla och pillar på... 8-O

Hur som helst... Tycker synd om dej som åkte på detta - det är urtråkigt att vara sjuk, speciellt när man är mer eller mindre helt utslagen också. :-( Hoppas du snart är på benen igen!

Kramar!! :-)

Gunnar Deckare sa...

Stackars dig! Ja asiaten har jag också haft. Det vill man inte uppleva igen!

Krya på dig och tack för hjälpen med enkäten.

södersnö sa...

Stackars dig men var glad ändå!
Min farfars bror dog i spanska sjukan och likaså 20 miljoner andra människor.
Influensan uppstod väl i europa under första världskrigets slut? Och överlevande soldater spred den vidare till sina hemtrakter.
Omkring 1919-20 var väl den väl som värst här i Sverige?
Du som har tråkigt får ta reda på fakta om denna influensa, blogga den så vi andra får kunskap!
Tack på förhand för allt tllgängligt material som du finner.

Huuuuuuuuuu för mutationer av asienbaciller!