28 februari 2013

Choklad!!
 I det förra inlägget så lät det som om jag inte gjorde annat än åt socker när jag var liten! Så var det naturligtvis inte! Jag gillade (och gillar än) grönsaker och grova flingor och annat "nyttigt". 

Idag har jag lyxat till det med en chokladask från Naturpralinen (det är Sofimar här i stan som är återförsäljare av deras choklad). Den är tillverkad i nordligaste Värmland! 

Oj, här har det försvunnit en bit! Vaaaar kan den vara? 

Närbild på en av pralinerna! Mmmm..men detta är inget man sitter och snaskar i sig på en kväll! De ska räcka ett tag. Har jag tänkt. 

Idag har det varit riktigt skönt väder, i alla fall på eftermiddagen...Och i skrivandes stund är det hela +6 grader! De andra kvällarna i veckan har det börjat sjunka rejält i temperaturen vid den här tiden...Nu ska jag bänka mig framför teven med en pralin och andra världskrigets slag! (Ja, jag har lite konstiga intressen...) 

6 kommentarer:

Mimmi sa...

Det såg gott ut .. jag undrar verkligen om du kan ha sånt kvar länge ;)
Jag tycker det är väldigt intressant att titta på sådana program ..vi har ju bredbandsbolagets tv så vi har många kanaler vi kan som handlar om just sånt :)
kramizz :)

Gunnar sa...

Jag har inte särskilt svårt att hålla nere konsumtionen av godis men choklad är en annan sak. Det ser så läckert ut på dina bilder här.

AnnaKK sa...

Det slog mej, när jag såg den tjusiga kartongen med älgen på, om nån har kommit på att göra chokladpraliner i form av älgskitar och sälja till utländska turister!?

Äkta älgskitar hittade jag en stor hög av längs med min promenadväg igår. Och det var alldeles gulgrå-daskigt i snön intill - så där hade tydligen älgen legat och vilat sej en stund också. Synd den inte var kvar när jag kom! :-D

södersocker sa...

Dina barndomskalaspuffar som godis är utbytta mot fiiiin chokela!
På vår tid som små fanns ju inte chips, ostbågar eller annat utbud som idag.
När jag blev godissugen gick jag till lilla ica och köpte mig ett färskt KÅLHÖVVE! Väl hemma la jag mig i sängen och läste en bok samtidigt som jag knaprade i mig kålhuvudet som en glad kanin!
Läsk fick jag endast på kalas och smågodis ALDRIG förutom när jag stal några mynt ur min mors väska och köpte ettöres godis i kiosken!
Frukten var helig och gud nåde den som tog ett äpple för mycket om inte alla fått ett.
Jordgubbar mättes och det var livsviktigt att de delades lika efter storlek!
Socker???? Nä inte hos mig!
Men idag tar jag igen min "magra" godisbarndom med något riktigt gott och sött ibland!
Kanske ska jag åka till Gränna och köpa polkagrisar??? Gu va gött!

Ha en go chokladkartongstid i soffan!

Lambergsfrua sa...

En sån där läcker handgjord chokladpralin kan man dela i fyra små bitar och njuuuuta av långsamt och länge. Lyx!
Hoppas du har kvar att njuta av i kväll också ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

i stora drag sa...

Mmm, det såg gott ut! Chokladen alltså (och inte älgen!)

Svar: Jag ville inte riskera att upprepa mig från året före och skriva samma.

Ha en go helg! /Pia