11 augusti 2013

Donaukryssning. Obs, sista delen ;)

Det här kan man kalla gatumusikanter! Riktigt bra spelade de också...

Innesluten i en bubbla snart, kanske?

Och här stod Mr. Churchill i ett hörn. Varför vet jag dock inte...

Vaclavplatsen i Prag är jättelång...det är en gata som varit centrum i Prag i över 600 år. Gatan är 750 meter lång och 60 meter bred. Här överst på gatan sitter S:t Vaclav till häst. 

"Under svansen" är en vanlig mötesplats i Prag...

Lite längre ner på gatan finns en minnesplakett till Jan Palach som den 16 januari 1969 brände sig själv till döds i protest mot den sovjetiska invasionen. Palach dog tre dagar senare av sina bränskador. Med på denna plakett finns också Jan Zajic som en månad senare, den 25 februari, även han tände eld på sig själv och dog ögonblickligen. Platsen för detta var utanför Nationalmuseet som ligger allra högst upp på Vaclavplatsen. Det finns en skulptur i gatan där detta hände. Den kunde jag tyvärrr inte fota, eftersom jag fick veta detta först när vi satt på bussen hem....

Sen var det dags att åka hemåt! Fast efter Prag åkte vi bara 16 mil för att övernatta i Dresden. 

På vägen dit såg vi den här skojiga restaurangen, ett flygplan! 

En lunch hann vi med i det här charmiga tråkiga huset, som byggdes som ett hotell på kommunisttiden. Det var även nu ett hotell och som vanligt i Tjeckien så gick det inte att låsa toalettdörrarna! Som dessutom öppnades inåt..haha! 

Dresden har jag inga foton från! :D Det var ett tråkigt hotell och tråkig mat! 

Vallmon blommade vackert i Rostock, där vi väntade på färjan över till Gedser i Danmark. 


Även blåklinten blommade.


 Här far vi över en av alla broar på väg till Malmö! Danmark består ju av en massa små (och stora) öar som är sammanbundna med broar. 

Som ett miniatyrlandskap...

Ja, det var en resa som hette duga! 13 dagar tog den + två övernattningar i Malmö. Jag ska kolla igenom bilderna lite mer sen och se om jag missat några roliga. Kanske skriva en liten sammanfattning om resan också. 

8 kommentarer:

söderåska sa...

Ja det var en resa som heter duga!
Kanonfina bilder och roliga berättelser.
Tackar tackar för ditt (e) äventyr!

mammakero sa...

En härlig resa och jag har njutit av alla ställen och roliga bilder! Jag tackar dej!

♥ Carina ♥ sa...

Vilken trevlig resa och så mycket ni har hunnit med att se.
Skojig flygplans restaurang :)
Kram

Nette Cecilia sa...

Vilken resa ...... vilka fina upplevelser ,flygplansrestaurangen var ju för häftig ,kram nette

AnnaKK sa...

Fantastiskt så mycket ni fick se och uppleva under denna resa!! Själv tycker jag att nästan två veckor låter lite i längsta laget - men det är det kanske inte när man är "in it"!? :-)

Mimmi sa...

Så häftig bilden var med den stora såpbubbla bakom:)
Den restaurangen (flygplanet) skulle jag gärna vilja ha varit inne i :)Du har tagit många fina bilder och det är ett nöje att läsa och se vad du har upplevt under resans gång:)
kramizz

Nonne sa...

En helt fantastiskt underbar spännande och underhållande reseskildring du bjudit på med ord o bild<3 Ha det gott i sensommarvärmen.

Gunnar sa...

Kul att se bilder från Prag.Vi har varit där en gång för rätt många år sen men jag känner igen mycket när jag ser fotona.