24 augusti 2013

Gässen flytta...not!

Vi kan ta några bilder från augusti 2012, det var regnbåge då med! Och mer regn... denna augusti har det inte regnat mycket (tyvärr för svamparna...). Och vad man ser på väderprognosen framöver så är det SOL och ganska varmt. Nåja, väldigt behagligt väder egentligen...runt 20 grader på dagarna och inatt har det varit 9 grader som lägst. 


Förra årets flyttande tranor: 

I år har jag inte sett några flyttfåglar än! Kanske dröjer de sig kvar i sensommaren...Fast tornseglarna har försvunnit har jag märkt. 

Nu ska jag åka till en second-handaffär med en kompis. Få se om jag hittar något jag inte visste att jag behövde ;) 

5 kommentarer:

mammakero sa...

Visst är det häftigt att det finns saker där ute som vi inte vet om att vi behöver!! Hahaha!! Två vilsekomna tranor trumpetade över vårt hus i torsdags... De verkade inte helt rätt ute i värmen...

Lambergsfrua sa...

Det står (varnings)skyltar ute vid Hammarö fågelstation att flyttfågelräkning pågår - men nätet var hoprullade. Kanske är flyttningen försenad;)
Hoppas du gör något fint loppisfynd idag.
Varm kram,
Lambergsfrua

Mimmi sa...

Jag har sett att gässen har börjat att samla sig ..så de är nog snart på gång att flytta,,,jag såg inte gärdet..för det var fullt med gäss ..överallt :)
Vilka häftiga bilder du fick på regnbågen.
Hittade du något som du inte visste om att du behövde nu då ? :)
kramizz:)

Soffie sa...

Otroligt fina bilder men hua vill inte ha höst har ännu inte sett några gäss som flyttar som tur är

AnnaKK sa...

Den understa bilden är superläcker - minns den tydligt från ifjol!! :-)

Även om vädret är fortsatt väldigt somrigt, så fick jag nästan lite höstvibbar när vi for söderut med husbilen den här helgen. Full fart på bondgårdarna, med den ena gigantiska skördetröskan efter den andra på de enorma sädesfälten. Och pressar som producerade gigantiska halmbalar... :-)