29 november 2013

Det brinner!


Himmel och pannkaka! I förrgår så brann himlen minsann. Det gjorde den i många delar av Sverige förstod jag på facebook. Det var många såna här bilder där...

Håll till godo, ni som inte såg den. Här ser man himlen i väster, hur det ligger en molnkant och utgör gränsen mellan...tja, kall och varm luft? Jag vet inte riktigt varför det blir såna här himlafenomen. 

Allt färgades rosa-orange en kort stund. Det var väldigt mäktigt. 

Hur går det då med värmen inomhus undrar ni? Jo, det var en vaktmästare bovärd här idag och mätte med nån laserpekare mot elementen, och även värmen inne...den låg på det NORMALA för årstiden..alltså kring 20 grader här inne. Han förklarade det med att temperaturen ute inte var så låg än, och väldigt ojämn, ena dagen plus och nästa minus, så systemet inte hann med... Jag får väl hoppas på en riktigt köldknäpp då kanske, så värmesystemet få ändan ur vagnen så att säga och hettar till! 

3 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Knepigt det där med värme vi har golvvärme och när det är runt nollan ute vet systemet inte vad det ska göra då blir det att elda i öppna spisen .Vackra moln här hade vi glödande på morgonen men ingen kamera med ,trevlig första advent ,Nette

Soffie sa...

Gud va vackert...

mammakero sa...

Jättevackra flammande färger på molnen! Det var en kväll (kan det varit i tisdags) som jag gick ut och försökte fotografera, men jag vet inte hur bilderna ser ut... Har inte kollat än...!
Här är golven askalla då det är någon plusgrad och rå fuktig kyla ute. Så fort det blir minusgrader så blir elementen något varmare. Vi har tydligen samma sorts värmesystem hos oss!