20 november 2013

Kohlerisk!

Konstaterar att det var då inte bättre förr...Har kollat igenom lite gamla bilder på datorn (och ja, det blir åtskilliga sådana med åren) Bilden nedanför är från den 25 november 2008 och jag säger bara USCH! Is och snö! Än så länge är det ingen is på älven här i Karlstad i alla fall...

När jag cyklade i morse var det -4 grader och det kändes vill jag lova, trots tjockvantar och överdragsbyxor och pannband (och luva). Men som sagt, det kunde varit värre (och lär väl bli)

En sak som var BÄTTRE förr, var den här lilla godingen: 
Det är en kohleria, en narrhuva och tyvärr har jag inte kvar den (eller dens avkommor) längre. Den ska vila på vintern och sen tas upp på våren och planteras om, men nån gång under den resan så dog den. 

Om någon har några skott eller rhizomer av de här fina blommorna så tar jag gärna emot! 

På tal om blommor så undrar jag hur det går med mina balkongblommor i denna kyla...Rapport om detta följer! 

6 kommentarer:

soffie sa...

å vilken vacker blomma.. hoppas du får tag på en ny. kramen

södersnö sa...

Huja nu är det fasansfulla vita här! Vill ha vår NU!

Anonym sa...

Jag gillar också att då och då titta på gamla bilder och dagboksanteckningar. Kul att jämföra och "sätta" dit någon som bergis vet när något hände.
Jag läser "om mig". Jag är också en badkruka. Rövarspråket flytande. Imponerande. Kram

Gunnar sa...

Vilken mysig blomma. Har jag aldrig sett vad jag vet.
Vädret är soligt och fint här i Årjäng idag. Jag tar med mig solen till Karlstad när vi åker dit imorgon. Ifall den inte syns där idag...

AnnaKK sa...

Här fick vi lite snö under natten, men den har i stort sett försvunnit igen nu. SKÖNT! Fast det är inget vidare med 1-2 plusgrader och ett regn hängandes över sej heller... Kanske vore det lika bra att vintern slog till för fullt med 10-15 minusgrader och sån där snö som är torr och fluffig!? (Och som blir fin på bild, du vet! ;-D)

Mimmi sa...

Jag försöker också trösta mig med att kolla på lite äldre bilder:) och vi hoppas att det inte blir en så kall vintrar som vissa säger det skall bli .
Vilken liten skönhet du visar upp på den sista bilden ..den var jätte jätte vacker.
Mina blommor har nu gått till vila såg jag ..så jag han inte ta in min lilla viol .men den vaknar väl till liv igen till våren..hoppas jag
kramizz:)