23 november 2013

Nu är det slut på blommor!

Bara häromdagen var mina balkongblommor så här fina: 

Det var innan minusgraderna kom och härjade med dem...så nu sjunger de på sista versen:

De står i badrummet och tinar upp för att kunna slängas i en sopsäck. Tyvärr är de inte övervintringsbara. Det blir till att köpa nya nästa år. 

Solcellslampan tyckte det var kul att lysa inne i badrummet när det var mörkt! Men den får övervintra på vinden. Dock avstängd, så den inte står och lyser där. Fast det finns ett fönster på min vind, så det är inte mörkt. 

Violen repade sig faktiskt. Kanske skulle jag gräva upp den och ha den kvar lite längre inne? De här små blommorna självsådde sig från en moderplanta som jag inte har kvar...så kan det gå. 

Nere på stan igår var det fina skuggor! För solen lyste då. Idag lyser den bara med sin frånvaro, för det är väldigt dimmigt...

Här går solen upp (sen går den ner inte långt efteråt...)

Gårdagens tandläkarbesök gick över förväntan! Inga nya hål och inga gamla lagningar som behövdes bättras på...de håller ju inte hur länge som helst, tyvärr. 

Ikväll blir det lite fest hos Sofie och hennes gubbe! Skoj ska det bli! 

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Ha det så kul på festen,här har mannen börjat med förkylning så det blir väl att försöka sätta in någon dunderkur ,kram Nette

Anonym sa...

Vad bra. Då kan du välja knäcken vid gottebordet till jul. Det är alltid lika skönt när årets besök är avklarat.
Här har vi fortfarande inte haft frost. Det finns rätt många olika sorters blommor som blommar, såg vi vid eftermiddagspromenaden. Ha det så trevlig i kväll.

AnnaKK sa...

Sorgligt med dina balkongblommor... <:-I Även om man vet att det inte kan överleva vintern ens om den blir den mildaste nånsin, så vill man ändå hela tiden att de ska stå sej iallafall en dag till!

Själv hade jag en fin knopp på en rosenbuske ute i trädgården - men när jag skulle titta efter idag hur den mådde efter snön och frosten innan i veckan, så fanns den plötsligt inte kvar!? Undrar om nåt djur kan ha käkat upp den? Får hoppas att det njöt av tuggan isåfall... <:-)

soffie sa...

kul fest blev det och sent blev det visst med :)

söderkyla sa...

Och så var balkongblommors öde beseglat!
Snyft!