30 november 2013

Det är så roligt, hurra...

En liten flicka sitter i en gammal fåtölj med en av sina älsklingsnallar i famnen. Denna hette Nalle Brun. Antagligen beroende på att den var brun. Hon hade en annan som hette Nalle Gul. Den var...ja, just det. Gul. Håret är nyborstat fast blicken är lite febrig, för hon var lite sjuk just den här dagen för 55 år sen. Hon har sin fina klänning på sig och tofflor. Golvet i lägenheten var inte så varmt den här novemberdagen, så tofflor behövdes. Bakom henne står en radiomottagare och ovanpå den en glaslampa med en tidstypisk skärm. 

På väggen hänger det slingrande blommor, för mamman tyckte om blommor och det gjorde den lilla flickan också. Hon kunde prata tidigt och tyckte om att lära sig olika blomnamn på latin. Dipladenia Boliviensis var en av favoriterna. Hon kunde inte läsa än, men det skulle inte dröja länge förrän hon lärde sig det också. Sen satt hon ofta och tittade i blomböcker och stavade sig igenom namnen. 

Hon har ingen aning om att hon femtiofem år senare skulle sitta framför en konstig skärm och skriva om sig själv...

Grattis på mig, att jag har klarat mig någorlunda skapligt genom över ett halvt sekel! 

6 kommentarer:

Amanda [SPONTAN] sa...

Grattis på födelsedagen! :)

Camilla sa...

Vilken söt liten tjej! Och grattis på din dag!! :)

mammakero sa...

Grattis på födelsedagen!! Hoppas så din dag blir fantastiskt trevlig! Kram!

Nette Cecilia sa...

Grattis på din dag ,vi är nästan jämngamla ett år yngre är jag .Det var så på den tiden man skulle sitta i en stol och bli fotograferad ,Trevlig fortsättning på din dag ,nette

AnnaKK sa...

Vilken härlig födelsedagshälsning till dej själv!! :-)

Eftersom jag inte hann kika in här på din blogg igår, så får jag väl säga grattis idag istället.

GRATTIS!!! :-)

Förresten... Lustigt det där med intressen. Ofta verkar det faktiskt vara sånt som man gillar redan i väldigt unga dar, som intresserar en som vuxen också!? Även om man byter ut och prövar på annat i ungdomen, så återgår man så småningom ofta till det ursprungliga!? Jag tycker iallafall att det har varit så med mej. Rita och skriva var min grej när jag var barn, och jag fick en kamera när jag var nio år. Känns precis som om det är det där jag är tillbaka i nu (bild och ord) - och att allt med sport och djur och allmänt pyssel mm bara har varit typ parenteser... Eller tillfälliga tidsfördriv!? <:-)

Ha en mysig första advent!!! :-)

Gunnar sa...

Grattis!

Vilket fint gammalt foto. Fåtöljen påminner om dom vi hade hemma när jag var barn. Vilket var ca 10 år tidigare än du. Retromöbler från 50- 60-tal är populära nu men knappast fåtöljerna. Dom är fina men inte så bekväma tror jag.