21 oktober 2012

Än blommar det!

 Det blev en liten sväng till Mariebergsskogen idag och tipspromenaden. Hur det gick? Nja...6 rätt...det handlade om teknik och vi gissade friskt. Hur skulle man kunna veta att det fanns bilar som går på enbart luft och att den första touch-skärmen kom redan på sextiotalet?? :P

Och så fotade jag lite också, till sambons stora nöje förtret...Det finns lite blommor kvar än: 

Här är ett gammalt hus i M-skogen. Eller...det är egentligen inte så gammalt, utan byggt av elever på nån slags skola (minns inte vilken) på gammalt sätt! 

Och säga vad man vill om regnet, men det blir snyggt på löven: 

Och på bären: 

Vi åkte genom Stadsträdgården sen, här är det ett träd som har blivit en tron: 

Där var det riktigt färggrant! Orange, grönt, rött, gult, man blev alldeles matt av färgrikedomen.
Lite djungelkänsla av det här träden får jag! 

Man skulle ha kunnat varit kvar och fotat länge...men jag hade en tid att passa i stan. Jag får gå dit en annan dag, innan alla löv ramlar av! 

Jag har börjat lägga in en liten vattenstämpel i bilderna. Jag har sett att det är många som har det. Det kanske är bra om någon cybertjuv tänker sno en bild...Fast jag vet inte riktigt hur man får reda på det i så fall? Ni som har vattenstämplar i bilderna, hur tänker ni? Det kan vara intressant att veta...

För övrigt kan jag meddela att det har börjat regna igen och jag ska laga morotssoppa! 

12 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Jag gör det ibland. Skriver mitt namn i hörnet på bilderna. Grejen är ju bara den att vill nån så kan dom beskära bort namnet från bilden. Säkrast att ingen "snor" bilden så ska man nog märka bilden mitt på. Men hur fint är det...

Underbart fina bilder som vanligt!
Kram

Sv: Japp! Det blev pizza idag :)

mammakero sa...

Det där med "vattenstämplar" kringgås ändå, så jag slutade med dem. För mycket jobb, tyckte jag.
Vilka underbara höstbilder och till och med regnvattnet var vackert på bär och blad! Fantastiska färger!

soffie sa...

en sån stämpel får du lära mej hur man gör sånt kan inte jag å jag lägger ju med upp många bilder. kul att ses förut å tjohooo jag vann över dej fick 7rätt:)fina bilder..

Mimmi sa...

Det blev ju jätte bra bilder ..den bilden på bäret och droppen var ju kanon :)
Hur ser man om man har lagt in ett vattenstämpel på bilden .. jag har försökt och lekt lite med sånt ..men jag ser inget stämpel när jag försöker?
kramizz :)

i stora drag sa...

Vilken underbar skog/park! Dina bilder med lönnlöven är sååå fina! De löven är så otroligt vackra och perfekta! Trädet med "djungelkänslan" vad är det för nåt? Såg ut som rönn på bladen, men det är det ju inte.

Vattenstämpel kallar jag inte det för, bara en signatur för att försvåra för klåfingrade. Men jag tror det var vanligare med bildstöld "förr", innan alla hade digital/mobil-kamera!!
/Pia

AnnaKK sa...

Att gå ut med kameran EFTER att det har regnat är ju ofta jättekul, för det går att hitta så många fina droppbestänkta motiv osv. Urhärliga foton du bjuder på här - och tänk så mycket som faktiskt fortfarande blommar och frodas i trädgårdarna. På sina ställen iallafall. :-) Vi var ju så långt söderut man kan komma i det här landet i helgen, och det jag mest la märke till var att bladen fortfarande satt kvar på träden. Några hade väl trillat av, men långt ifrån alla iallafall! :-) Och så brittsommarvärme på det. Mmmmm!

Idag är det inte riktigt lika najs väder utanför fönsterna... Men, men!

Så klart du ska namna dina bloggfoton! Om någon klickar hem ett "för eget bruk" tex (det är ju faktiskt helt okej!), så kan det ju vara bra för den personen att veta vem som tagit det. Eller så hittar nån annan ditt foto på en plats där det INTE ska vara, och då kan den personen meddela dej det. Det är därför jag även har min e-postadress i vattenstämpeln som jag sätter på mina foton.

Ha en fin start på nya veckan!! :-)

Gunnar sa...

Det verkar vettigt med att använda vattenstämpel på bilder. Jag ska kanske testa det. Du tar fina foton med eller utan vatten. Just nu hoppas jag på att det blir mindre vatten i tillvaron.

Hoppas att du får en bra vecka!

södereld sa...

Det brinner i lövverken och det vore skönt om det finge vara så ända in i januari 2013!

Finfina foton!

Nonne sa...

Åh så vackra färgglada bilder du tagit. Vattendroppar e häftigt.

Jag taggar mina bilder med relativt genomskinlig text tvärs över bilden och de stör nog inte allt för mycket(tror jag. Å om någon vill ha bilden utan 'kladd' så hör de fhv av sig. Bildtjuvar kan dock kringgå det mesta.

Ha det gott. Hälsningar från ett grådaskigt norrland

Nonne sa...

Åh så vackra färgglada bilder du tagit. Vattendroppar e häftigt.

Jag taggar mina bilder med relativt genomskinlig text tvärs över bilden och de stör nog inte allt för mycket(tror jag. Å om någon vill ha bilden utan 'kladd' så hör de fhv av sig. Bildtjuvar kan dock kringgå det mesta.

Ha det gott. Hälsningar från ett grådaskigt norrland

Anonym sa...

Helt underbara foton du bjuder på! Visst är naturen slösande i sin skönhet.

Jag namnar inte mina foton. Namnet är lätt så att klippa bort eller ta bort i photoshop.

Ha en fin dag!
Varm kram,
Lambergsfrua

Lambergsfrua sa...

Nej! Jag är ite anonym! Jag bara klickad fel=D