17 oktober 2012

Fyra nyanser av grått

Grått, grått och regnigt. Så har det varit i flera dagar nu. Fast igår morse var det väldans fint på morgonen utmed älven. Lite dimma som ville fastna på bild faktiskt! 

Några svanar har jag inte sett till på två dagar. Det brukar dock stå några änder på en stock i vattnet, men de är rätt skygga om jag närmar mig med kameran, så jag försökte smyga mig på dem från en busshållsplats. Det gick sådär. Ena sekunden står de så fint på stocken, nästa sekund är nästan alla nere i vattnet och plaskar...jag förstår inte vad de är rädda för? Att bli ankstek? 

För övrigt kan jag meddela att om man inte har någon ren osthyvel att tillgå vid skärande av ost, så går det lika bra med en potatisskalare! Nåja, nästan lika bra ;)

4 kommentarer:

soffie sa...

jättefint men nu får det ge sig att regna:( blä

S-A Sandberg sa...

Fina bilder, helt i min stil. Lite mörka och nästan lite magiska.
Här hade vi i dag turen att få EN dag med uppehållsväder. Passade på att ta upp båten. Nu kanske det blir mer tid över för lite fotografering.
Ha en bra fortsättning på veckan!
/SA

mammakero sa...

Vilka fantastiska bilder! Förtrollande vackra! Tur för mej att du gjort de fyra klickbara så jag fick se större bilder!
Det grå vädret är perfekt så länge som löven bär flammande färger! Det grå fördjupar färgerna!

i stora drag sa...

Jättefina bilder, Yvonne!
Jag har också märkt att det inte är så dumt att fota i gråväder - faktiskt! Man får ta vad man får liksom, men både igår och idag har vi haft/har sol!!! Håller med om att ankor är lite knepiga att få att fastna! :) Ha det bra! /Pia