15 mars 2013

Blommor och kometer

Jag har ju spanat efter kometen Panstarr i veckan. Från mitt köksfönster har jag utsikt mot väst, där den skulle befinna sig rakt under nymånen. Än så länge har jag inte sett något, men den ska klättra högre upp på himlen ett tag, så kanske...kanske..

Det är INTE kul väder ute! Soligt, javisst, men KALLT! Jag avskyr när det är såhär kallt. Jag nöjer mig med att titta på mina fina klöver som har kommit upp:

På senhösten får de torka ner och förvaras på vinden, sen tar jag fram rotknölarna (rhizomerna) och planterar om dem. Det dröjer bara nån vecka innan de vecklar upp sina fina små paraplyer! Det här är sån där stor lila klöver.

Annat som blommar inne är chiritan, den har jag haft i många år nu!

Även hoyorna tycker om ljuset och blommar:

Små söta blommor som luktar gott! 

Min andra hoya (som jag glömt namnet på) har blommat ut och då blir det såna här små blomställningar kvar:

Jag SKA försöka gå ut lite mitt på dagen, när temperaturen med solens hjälp stiger till runt nollan...Åh, vår, var är du??? 

3 kommentarer:

Lambergsfrua sa...

Vad impad jag är över att du kan alla konstiga (latinska?)namn på dina blommor. Hoya är väl det som kallas porslinsblomma, eller? Vacker är den och doftar gott gör den.
Trevlig helg!
Värmande kram,
Lambergsfrua

mammakero sa...

Mina klöver har stått framme i fönstret i köket och fört en förtvinande tillvaro hela vintern. Förra veckan hände något, för helt plötsligt har den blivit tät och buskig! Nu blommar den med! Det trots att jag inte börjat ge extra näring. Vill plantera om först och låta blommorna vänja sej innan de får näring varje vattning. Vilka fina Hoyor du har! Jag har en!

soffie sa...

brrr jag hatar verkligen det här nu har vi snart bokat nästa resa det blir nog Blanes å sen Tossa:)så nu kan jag längta igen.... jag har med spanat men inte sett nåt tyvärr minns då den där kometen Hale Bop var här den såg jag varje kväll jättelänge häftigt:) ha en mysig kväll bland alla fina blommor:)