16 mars 2013

Ut på promenad

 Igår gick jag ut en liten, liten sväng fram på dagen, när solen värmt upp luften till HELA noll grader (bättre än -10). Nåja, jag gick runt en sväng bland villorna på Bellevue. Relativt snöfritt bitvis i alla fall. 

När jag tittade bort mot skogen mellan två hus så såg jag något som rörde sig! Ett rådjur! Fast sen såg jag att det var två...en hanne och en hona! 

Bocken hade stooora horn! Och pälsiga.
Rået hade inga horn (därför förstod jag att det var en hon) och hon såg mig, fast det var nog hundra meter mellan oss, om inte mer. Jag zoomade in 40x med Panasonicen, den ger helt ok bilder på det avståndet, även om de är lite korniga om man förstorar upp dem. (Så klicka inte på dem om ni är känsliga för sånt ;)

 Lite längre bort satt det något i en antenn:

Och efter att ha zoooomat in igen så såg jag att det var sidensvansar! Fast en hann flyga...

Solen tog bra på snöhögarna och det har bildats så fina is-stalaktiter! (StalakTiter hänger från Taket och stalagMiter kommer från golvet) 

Nästan som Lummelundagrottan, eller hur? Fast där har jag aldrig varit...

Sen fanns det riktiga odjur också! Här är en is-marulk i färd med att kasta sig över ett byte. (Inte mig)

Vägen hem gick förbi Kartberget bredvid Björkås. Där håller de på att bygga ett nytt bostadsområde med 66 tomter. Just nu sprängs det och läggs ner avlopp och sånt där. Fast när jag gick förbi var det väldigt lugnt, de kanske hade fredagsmys i timmerkojan, vad vet jag.. :D

9 kommentarer:

AnnaKK sa...

Maken och hunden har precis varit ute i skogen och gått en sväng, så nyss avlades det rapport om alla sedda djur och spår av djur i snön. :-) Synd bara att jag så sällan ser några när jag är ute - mer än spår då alltså. Fast jag har iallafall sett ekorren vid fröautomaten nu på morgonkvisten. :-) Och en annan kvist har jag ägnat mej åt att fotografera: Syrenerna blommar! :-D

Gunnar sa...

Vilken trevlig fotopromenad du hade. Bra bilder på rådjur och sidensvansar.Båda gästar min trädgård. Rådjuren är sådär välkomna eftersom dom käkar upp våra blommor.
såg två stora fåglar som uppträdde ungefär som kråkor men dom var stora som korpar. Huvud o hals svart i övrigt grått om jag såg rät.
Vad kan det vara tror du?

Nonne sa...

Åh tack för att vi fick följa med på din promenad;-) Å snön e på väg bort ser jag, mycket trevligt. Här ligger den ännu alldeles för tjock. Tjusiga bilder din lilla panasonic tar!! Önskar dig en fortsatt trevlig vår.

mammakero sa...

Vilka jättefina bilder du tog, trots att du använde kraftig! Stalaktiter och Stalakmiter...! Lummelundagrottan! Du är rolig du!! Jättefina bilder från din promenad! Jag använde mobilen och tog ett fåtalbilder från min promenad..

Nette Cecilia sa...

Händelserik promenad du hade med lyckade bilder ,kram Nette

S-A Sandberg sa...

Fina bilder ute från den vinter vi fortfarande måste leva med.
Ha det gott! /SA

Ullsag sa...

Vilka fina bilder du har här. Hittade dig hos Gunnar Deckare. Men tror mig ha sett din sida tidigare. Kkänner igen bilderna om kryp och jox.

Panasonic är underbara kameror, ger mer än man tor. Jag har några sådana också som ger bra bilder med "för mycket" zoom. (Ja en har lång zoom)

Hoppas du har en bra helg

Fröken M - Vinn ett stort "Vintage" doftljus ! sa...

haha... va rolig du är !
Jag älskar marulken :)

soffie sa...

vilken mysig promenad du tog dej:) Fina bilder..