04 mars 2013

Icke virus!

Idag har jag lyckats med något som jag inte lyckades med förra gången, tjoho! Det var ju att försöka ta bort viruskyddet i lilla laptopen. Nu hade jag fått rådet att man ska inaktivera internet först innan man avaktiverar virusprogrammet. Varför vet jag inte... 

Sagt och gjort, jag ägnade förmiddagen på jobbet åt detta. Det är INTE helt lätt att navigera i Windows 8...jag hade glömt var kontrollpanelen var, så jag letade...och letade...och försökte googla, men då kom jag ju inte ut på internet. Javisst, ja, jag hade ju stängt av det.


Nåja, till slut hittade jag dit jag skulle och tog bort programmet. 

Nervöst satte jag på internet igen och voila! Jag kom åt alla konton och allt var som vanligt! Nu har jag AVG som virusskydd i stället. Puh. 

Den här har kommit tillbaka till björken också! Nu är ju inte ringduvor flyttfåglar direkt, men man ser dem inte så ofta på vintern! 

11 kommentarer:

mammakero sa...

Bra jobbat! Nu har vår data fått spunk! Helt plötsligt stänger den av och det började med att den segade som bara den. Det blir väl att köpa en ny, de håller inte längre än tre år nu för tiden.

AnnaKK sa...

Finemang att du löste det! Jag svänger inom dej när jag behöver lite datasupport! Och som tack får du gärna svänga inom här när du ändå cyklar förbi på väg mot Malmö! :-D Vad önskas till middag??? Blåbärssoppa...? ;-)

södergök sa...

Hohooooo va duktig du är!

ko-kooooooooooooooo!

Gunnar sa...

Att installera nytt virusprogram är inte det enklaste. Jag hamnade i i en situation för ett par år sen när jag fick slå på och av datorn flera gånger och fixa ett steg i taget.

Mimmi sa...

Ha ha.. att inaktiverar internet.. har jag testat ett par gångar..och Precis som du ..glömde jag bort att jag hade gjort det och håll på att bli galen för att internet inte funkade ;)Så bra att du fick till det ..då vet jag hur jag skall göra sen när mitt McFee går ut :)
kramizz :)

Vitsippan sa...

hejsan Ditte !

Jobbigt med datorer, de har en egen vilja.
Inte som en folka jag hade i min ungdom, den följde mig till punkt o.pricka starta i så gott som alla väder,för jag sa åt honom att göra det.

Kram Mi

soffie sa...

kul då man kan fixa det man tänkt ,nu får vi ses nån dag igen för lite tjat för nu är jag hemma igen :)

AnnaKK sa...

Igårkväll flög det även ett gäng svanar här över, med näbbarna riktade mot norr. :-) Och den första tranan ska ha anlänt till Hornborgasjön. Vå-å-å-å-år!!! :-D

Gunnar sa...

Hur går det med virusskyddet?
Hoppas att du har lika fint rväder hos dig som vi har här i Årjäng idag.

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Haha jag är så dålig på allt med datorer så det är ett under att jag ens kan ha någon;)
Heja dig!

Fröken M sa...

hihi... ja men det blev 10 kakor i äkta cookie format - dvs stora som en assiett ;)
Jag hoppas allt är bra med dig !!
kram