13 november 2013

Korta bröd!

De här försvinnande goda kakorna åt jag i Skottland! Shortbread heter de, och de låg framme på hotellrummet så man kunde nalla några när man ville. Och det ville i alla fall jag! 
När jag var hemma ville jag naturligtvis försöka mig på att baka de här godingarna. Och jag googlade...och fann en massa olika recept. Men det är bara smör, vetemjöl, socker och lite salt i dem. Mängden av allt vet jag inte riktigt. I en del recept står det att det ska vara maizenamjöl i och i andra farinsocker. Jag tog ekologiskt rårörssocker och det blev gott! 

Traditionen förespråkar en del socker, två delar smör och tre delar mjöl, det låter väl enkelt! 

Baka på! 

8 kommentarer:

Soffie sa...

Mums de där va så goda...

Camilla sa...

Inte dumt kunna göra egna! Lät som ett väldigt enkelt recept :)

Camilla sa...

Välkommen hem förresten!

AnnaKK sa...

Det där lät lagom okomplicerat för att även jag skulle kunna lyckas!? 8-D Inget bakpulver heller att behöva ta hänsyn till?

Fröken M sa...

Tro mig, dessa blåsor är allt annat än "festliga" !! ;)
Jag håller på att klia ihjäl mig !
Kram

Gunnar sa...

Ett,tv,trekakor med andra ord. Vet inte om jag har smakat de här som du skriver om. Kanske

Camilla sa...

Ja, Milda är margarin..men de har även smör :) Man behöver ju inte använda deras produkter, även om de så klart kommer hänvisa till dem i sina recept. Kan rekommendera receptboken, den tidigare var iaf jättebra tyckte jag!

Kul med bakning på jobbet! Ska föreslå det på min arbetsplats med, hihi

söderregn sa...

Inte va bröna långa!