25 februari 2009

Sortera mera!

Sopsortering. Hur svårt är det egentligen? Här på Bellevue har vi haft det systemet ett par månader nu och jag tycker det är lätt som en plätt att slänga matrester i en liten papperspåse och brännbart i en annan påse. Sen bär man ut sin lilla bruna papperspåse till en tunna som står på sopgården. Men - nu kommer det svåra (enligt en del tydligen). Man ska bara slänga papperspåsarna i tunnan. När jag slängde mina sist så låg det några PLASTPÅSAR där! Hur tänker folk egentligen? Är det nån slags civil olydnadsprotest eller bara vanlig slöhet/dumhet? Vill man inte sopsortera så kan man väl låta bli då och slänga allt i bränn-containern i stället. Suck - jag blir så trött på människor som inte tänker längre än näsan räcker...kommer jag på plastpåsemarodören så ska jag be han/hon köra upp sina plastpåsar någonstans...grrrr!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Arg? ;)

Yvonne sa...

Ja! Börjar tydligen bli frisk ;)

Anonym sa...

Jag märker att du börjar piggna till!

Anonym sa...

å du tack för den fina dikten av Ferlin,
ja du jag har tänkt på det där det verkar ju va knäppskallar,men de visade på kanal 12 om detta med just matsoporna,å det sorteras sen så det är ingen fara men det är dåligt av dem,
men en sak jag ej visste var att det först åker till Kil till en rötning å sen ner i Sverige nånstans så om man ser det med transporter å så är det då miljövänligt?
ha en go kväll